Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simeone: “Megmutattuk, hogy felvesszük a versenyt a City-vel”

A Manchester City drámai küzdelemben harcolta ki a továbbjutást az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone rendkívül büszke volt a csapatára a Manchester City elleni produkció miatt, de többször is kihangsúlyozta csalódottságát a kiesés kapcsán:

“Győzni akartunk, de ez lehetetlennek bizonyult, nagyon fáj a kiesés. El kell ismerni, hogy egy rendkívül jó csapattól kaptunk ki, akik rendszerint három vagy négy gólt szereznek, de most alig jutottak helyzetig ellenünk. Keményen küzdöttünk, megakadályoztuk a City támadásépítéseit. Nem szereztük meg azonban a szükséges gólt, így gratulálnunk kell az ellenfélnek a továbbjutáshoz. Büszke vagyok arra, hogy megtettük azt, amire képesek vagyunk, a szurkolóink csodálatosak voltak, hajtották előre a csapatot, és még nagyobb hangzavart keltettek, amikor közel álltunk a győzelemhez.

Kétség nem fér hozzá, a szurkolóink büszkék ránk, erre a teljesítményre, ami nyilván jó eső érzés, de sajnos nem nyertünk és kiestünk. Ezer arca van a futballnak, nem fogok elkezdeni arról beszélni, hogyan játszottak ellenünk ma. A világ legjobb csapata ellen úgy futballoztunk, ahogyan azt előre elterveztük, és megmutattuk, hogy felvesszük a versenyt a City-vel. Ezzel a részével elégedett vagyok, de be akartunk jutni az elődöntőbe, ami sajnos nem sikerült.”

Az Atlético Madrid egymást követő második évben esett ki angol csapat ellen a Bajnokok Ligájából azok után, hogy tavaly a későbbi győztes Chelsea parancsolt megálljt nekik a nyolcadddöntőben.