Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt az egykori kolumbiai csapatkapitány

A hétfőn autóbalesetet szenvedő egykori kolumbiai válogatott labdarúgó fejsérülései következtében a szerdai napon elhunyt…

A hétfő hajnali órákban súlyos autóbalesetet szenvedett a kolumbiai válogatott egykori játékosa, Freddy Rincón, aki személyautójával egy busznak ütközött Cali városában éppen egykori csapata, az América de Cali stadionja, az Estadio Olímpico Pascual Guerrero közelében.

Magyar idő szerint csütörtökre virradóra Laureano Quintero, az Imbanaco Clinic egészségügyi igazgatója erősítette meg, hogy nem tudták megmenteni a volt futballista életét:

“Csapataink minden igyekezete ellenére Freddy Eusebio Rincon Valencia elhunyt.”

Az 55 éves egykori sportoló saját kontinensén több kolumbiai és brazil csapatban megfordult, míg európai légióskarrierje során a 90-es években a Napoli és a Real Madrid együtteseiben is szerepelt.

A középpályás 1990 és 2001 között 84 alkalommal lépett pályára a kolumbiai válogatottban, ezalatt 17 gólt szerzett a “Los Cafeteros” színeiben. Karrierje során három világbajnokságon szerepelt. Az 1990-es olaszországi vb-n továbbjutást érő gólt szerzett a Németország elleni csoportmeccsen. Az 1994-es vb-selejtezők során öt góljával csapata legeredményesebb játékosa volt. Mindemellett betalált az 1993-as és az 1995-ös Copa Américán is.

Nyugodjon békében!