Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Könnyed győzelmet aratott a PSG! – videóval

Abban a tudatban léphetett pályára a Paris Saint-Germain az Angers otthonában a francia bajnokság (Ligue 1) 33. fordulójában, hogy az eredmények kedvező alakulása esetén már ezen a napon bajnokok lehetnek.

“Erősen tartalékos” csapattal érkezett az Angers otthonába a Paris Saint-Germain együttese, de természetesen így is ők voltak a találkozó esélyesei a kiesés elől menekülő hazaiak ellen. A párizsiak magukhoz is ragadták a kezdeményezést, és az első félidő jelentős részében ők diktálták a tempót. A 28. percben a PSG fölénye góllá is érett, miután Mbappé a 16-on kívülről bevette a kaput, 0-1! A francia támadó ezzel a találattal beérte a PSG örökrangsorában Zlatan Ibrahimovicot. Az Angers legnagyobb helyzete a 37. percben alakult ki, amikor Mohamed-Ali Cho lövésénél a kapufa mentette meg Navast és a párizsiakat. A nagyszünet előtt azonban a vendégek megszerezték a második találatukat is, két egykori Real Madrid játékos, Di Maria és Ramos összjátékából a spanyol védő fejjel volt eredményes, 0-2! A PSG így megnyugtató előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrészben még inkább visszakapcsolt, és inkább a nyugodt labdatartásra törekedett. A 66. percben Mbappé közel járt ahhoz, hogy megszerezze a második találatát egy villámgyors ritmusváltásnak köszönhetően, de Mandrea nagy bravúrral hárítani tudott. Bő 10 perccel később viszont már Mandrea is tehetetlen volt, ekkor ugyanis Di Maria egy újabb gólpasszt osztott ki, és ezúttal Marquinhos fejére varázsolta oda a labdát, 0-3! Összességében a PSG nagyon simán, nagyjából 50%-on pörögve is könnyedén legyőzte az Angers csapatát, de a bajnokavatás elmaradt, mivel a Marseille is győzni tudott! A PSG így szombat este hazai pályán biztosíthatja be 10. bajnoki címét a Lens ellen.

Angers – PSG 0-3 (0-2)
Helyszín: Stade Raymond-Kopa Vezette: J. Hamel
Gólszerzők:ill. Mbappé (28.), Ramos (45+1.), Marquinhos (77.)
Sárga lapok: Doumbia (88.) ill. Bernat (42.), Dina (50.)
Kiállítás:ill. Michut (90+2.)

Angers: Mandrea – Doumbia, Thomas, Traoré, Ebossé, Bamba – Fulgini (Capelle 72.), Bentaleb (Mendy 72.), Ounahi (Mangani 78.) – Boufal (Ninga 14.), Cho (Jakolis 78.) Vezetőedző: Gerald Baticle

PSG: Navas – Kehrer, Ramos, Marquinhos – Bernat (Mendes 71.) Dina (Michut 71.), Danilo, Wijnaldum (Gueye 78.), Hakimi (Bitshiabu 86.) – Di Maria (Simons 86.), Mbappé Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 33. forduló eredményei:

Bordeaux 2-2 St. Etienne
Lorient 1-0 Metz
Monaco 1-0 Nice
Reims 2-1 Lille
Troyes 0-1 Clermont
Angers 0–3 PSG
Brest 2–1 Lyon
Lens 2–0 Montpellier
Marseille 3–2 Nantes
Strasbourg 2-1 Rennes

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: