Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: a címvédő Juventus lesz az Inter ellenfele a fináléban! – videóval

A Juventus lesz az Internazionale ellenfele az Olasz Kupa döntőjében, Massimiliano Allegri legénysége a visszavágón 2-0-ra nyert, összességében pedig 3-0-ra múlta felül a Fiorentinát. 

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A vezetést a 32. percben szerezte meg a Juventus, a Fiorentina hátvédjei nem tudtak felszabadítani egy beadást követően, a labda Bernardeschihez került, aki okosan a kapuba emelt. Az első játékrész során már nem született több találat, így a Juve egygólos előnyből várhatta a folytatást, összességében pedig kétgólosból. 

A fordulás után próbált nyomni a Fiorentina, Italiano legénysége az 51. minutumban közel járt az egyenlítéshez. Egy szögletet követően Martinez Quarta bólintott kapura, a labda ráadásul megpattant De Ligt fején, ám Mattia Perin óriási bravúrral hárított. Az 56. percben Vlahovic passzából Zakaria indult meg. A tizenhatoson belül nem helyezkedett társ, így a svájci kissé kiszorított szögből lövésre szánta el magát, próbálkozása a lécen csattant. Nagyon úgy tűnt, hogy a 71. minutumban végleg eldőlt minden, ekkor Adrien Rabiot vette be Dragowski hálóját, azonban a VAR segítségével kiderült, az átadás pillanatában a francia középpályás lesen volt, így a gólt elvették. Azért 94. percben Danilo berúgta azt a másodikat, a brazil Juan Cuadrado passzát követően volt eredményes. Ugyan a Fiorentina becsülettel küzdött, de ez a csodához kevés volt, a Juventus megérdemelten jutott a döntőbe. 

Olasz Kupa
Elődöntő, visszavágó
Juventus – Fiorentina 2-0 (1-0) – Döntőbe jutott
: a Juventus 3-0-ás összesítéssel
Helyszín
: Allianz Stadion (Torino); Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Bernardeschi (32.), Danilo (90+4.) ill. –
Sárga lapok: De Sciglio (45+2.) ill. Martinez Quarta (73.)

Kiállítás: – ill. –

Juventus: Perin – De Sciglio (Cuadrado 79.), Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Bernardeschi (Chiellini 82.), Zakaria, Danilo, Rabiot – Vlahovic (Kean 82.), Morata (Dybala 66.). Menedzser: Massimiliano Allegri

Fiorentina: Dragowski – Venuti (Callejon 69.), Martinez Quarta, Igor, Biraghi – Duncan (Malen 79.), Torreira (Amrabat 46.), Saponara (Sottil 63.) – Ikoné (Piatek 79.), Cabral, González. Menedzser: Vincenzo Italiano

A mérkőzés videós összefoglalója: