Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: visszavette első helyét a ManCity, hármat lőttek a Brightonnak! – videóval

Tovább folytatódik az elképesztően izgalmas, aranyéremért folytatott versenyfutás az angol élvonalbeli bajnokságban: a címvédő Manchester City a Brighton kiütésével (3–0) reagált a rivális Liverpool keddi sikerére.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Ugyan a mérkőzés első fél órája abszolút manchesteri fölényt hozott, komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk a hazaiaknak. A játékrész végéhez közeledve a Brighton is éledezni kezdett, ám a szünetben gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a felek.

A fordulást követően az Égszínkékek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak: egyrészt beállt a védelem vezére, a sokáig sérüléssel bajlódó Rúben Dias, másrészt pedig Riyad Mahrez egy remek kontra végén az 53. percben megszerezte a vezetést. Nem sokkal később már kettővel ment Pep Guardiola legénysége, miután Phil Foden is betalált – érdemes megjegyezni, hogy mindkét találat kisebb-nagyobb szerencsével, megpattanva született. A végeredményt Bernardo Silva állította be a 82. minutumban, méghozzá a kezdőcsapatba visszatérő Kevin De Bruyne előkészítését követően.

A ManCity a három pontnak köszönhetően ismét első a Premier League tabelláján, megelőzve a Liverpoolt, amely csak minimálisan van lemaradva a riválistól.

Anglia, Premier League
Manchester City FC – Brighton & Hove Albion FC 3–0 (0-0)
Helyszín: Etihad Stadium; Játékvezető: Mike Dean
Gólszerzők: Mahrez (53.), Foden (65.), Bernardo Silva (82.)
Sárga lap: Mac Allister (79.), Webster (81.), Dunk (90+1.)

Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones (Zinchenko 77.), Laporte, Aké (Rúben Dias 46.) – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus 83.), Bernardo Silva – Foden. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Brighton: Sánchez – Veltman, Dunk, Cucurella – Lamptey (Webster 71.), Gross, Caicedo (Sarmiento 73.), March – Mac Allister – Mwepu, Welbeck (Maupay 78.). Vezetőedző: Graham Potter.

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: