Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz Kupa: búcsúzott a Zenit a negyeddöntőben

A keddi és a szerdai napon rendezték meg az Orosz Kupa (Russian Cup) negyeddöntőit, melyek során nem maradtak el a meglepetések sem…

Az Orosz Kupa 2021-2022-es kiírása negyeddöntőjének sláger-párharcában két fővárosi klub, a CSZKA Moszkva és a Szpartak Moszkva találkozott egymással. A moszkvai rangadót a Szpartak házon kívül 1-0-ra nyerte. Némi meglepetésre a vendégek kezdték aktívabban a találkozót, és Akinfejev kapusnak már a meccs elején több védést be kellett mutatnia. Amikor már úgy tűnt, hogy rendezik a sorokat, az első negyedóra végeztével egy kezezés miatt büntetőhöz jutottak a vendégek, melyet Zelimkan Bakajev magabiztosan értékesített. A mérkőzés parázs küzdelemben zajlott a játékvezetőnek mindkét oldalt több sárga lapot kellett felmutatnia, melyekből a hazaiak elefántcsontparti légiósa, Gbamin a félidő végére kettőt is begyűjtött, tíz emberrel hagyva csapatát. A térfélcsere után Klassen növelhette volna a Szpartak előnyét, de Akinfejev hárított, nem sokkal később pedig Carrascal révén a hazaiak a kapufát találták el. A CSZKA előtt több egyenlítési lehetőség adódott, de egyiket sem tudták kihasználni, így hazai pályán búcsúztak a sorozattól.

CSZKA Moszkva – Szpartak Moszkva 0-1 (0-1)
Gólszerző: ill. Bakajev (21. – büntetőből)
Kiállítva: Gbamin (45+3.), ill.

A többi negyeddöntő-mérkőzés sem zajlott eseménytelenül. A keddi napon a Dinamo Moszkva még az 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajjal nyert és elkerülte a blamát a másodosztályú ellenfelével szemben. A szerdai napon viszont két első osztályú csapat is elhullott, a bajnoki címvédő és aktuális éllovas Zenit Szentpétervár gárdája büntetőkkel kényszerült főhajtásra a másodosztályú Alanija Vlagyikavkaz ellen. A péterváriak a hátrányba kerülést követően még fordítani tudtak, azonban az ellenfél a 91. percben kiegyenlített, majd a hét körből álló büntetőlövésekben felülmúlta a favoritot. A Rubin Kazany ugyancsak esélyesként esett ki, miután 3-1-es vereséget szenvedett a második vonalbeli Jenyiszej Krasznojarszk vendégeként.

Orosz Kupa, a negyeddöntők eredményei

Baltika Kalinyingrád (II.) – Dinamo Moszkva (I.) 1-1 – büntetők után: 4-5
Jenyiszej Krasznojarszk (II.) – Rubin Kazany (I.) 3-1
Alanija Vlagyikavkaz (II.) – Zenit Szentpétervár (I.) 2-2 – büntetők után: 6-5
CSZKA Moszkva (I.) – Szpartak Moszkva (I.) 0-1

Az elődöntők párosításának sorsolását később tartják meg. A döntőbe jutásért a felek május 12-én mérkőznek meg egymással, míg a finálét a tervek szerint május 29-én rendezik.