Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: kiütéses győzelemmel döntős a Salzburg

Az UEFA Ifjúsági Liga 2021-2022-es sorozatában a pénteki napon került megrendezésre a kiírás két elődöntője a nyoni Colovray Sports Centerben…

A papírformának megfelelően a Red Bull Salzburg U19 csapata jutott be az UEFA Ifjúsági Liga fináléjába, viszont talán még az előzetesen vártnál is simábban, 5-0-ra múlta felül az Atlético Madrid U19 együttesét. Az osztrák csapat semmit nem bízott a véletlenre, és már az első félidő alatt eldöntötte az elődöntőt. A horvát Roko Simic rövid időn belül kétszer volt eredményes, korai vezető gólja után ugyanis büntetőből is bevette a “matracosok” kapuját, majd az első félidő vége előtt Dijon Kameri szintén betalált. A második játékrész további gólt tartogatott, melyeket ugyancsak a salzburgiak szereztek Tolgahan Sahin és Oumar Diakite jóvoltából. Az osztrák egylet magyar légiósai közül a második félidőben a csatár Berki Marcell is pályára lépett, a kapus Tóth Balázs a kispadról szurkolta végig az összecsapást.

Az UEFA Ifjúsági Liga döntőjére április 25-én, hétfő délután kerül sor a Benfica és a Red Bull Salzburg korosztályos csapatai között.

Atlético Madrid U19 – Red Bull Salzburg U19 0-5 (0-3)
Gólszerzők:ill. Simic (15., 28. – a másodikat büntetőből), Kameri (44.), Sahin (67.), Diakite (89.)

UEFA Ifjúsági Liga, az elődöntők eredményei

Juventus U19 – Benfica U19 2-2 – büntetők után: 3-4
Atlético Madrid U19 – Red Bull Salzburg U19 0-5