Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: büntetőkkel dőlt el a finálé – VIDEÓ

Késé éjszakába nyúló mérkőzésen sikerült eldönteni a spanyol kupa sorsát a Real Betis és a Valencia együttesének. A végső siker végül a sevillaiaké lett, akik történetük során harmadszor tudták elhódítani a trófeát.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Copa del Rey – Döntő
Igazi tétre ment a mérkőzés, melyet éreztek a csapatok is, lévén tizenkét sárgalapot osztott ki a bíró a szigorúan védekező játékosoknak. A helyzetekben nem dúskáltunk, és gólt is csak az első játékrészben láthattunk. Iglesias hazai vezető góljára érkezett Hugo Duro egyenlítésre a Denevérektől.
A Sevilla városában lejátszott döntőn szinte végig fölényben játszó Betis nem tudott felülkerekedni a vendégeken a hosszabbításban sem, így tizenegyesekkel kellett eldönteni a legfontosabb kérdést. Az első öt-öt játékosból egyetlen egy alaki hibázott: a Valencia negyedik rugója, Yunus Musah.
A trófea a Betis-é lett, amely 2005. után nyert újra, és lett összességében harmadszor a „Király kegyeltje”. Érdekesség, hogy már akkor is a csapat sztárja volt Joaquín, aki most csereként beállva lett részese a sikernek, pályafutása alkonyán.

Real Betis – Valencia 1-1 (1-1), Büntető után: 5-4)
Helyszín: Estadio de La Cartuja (Sevilla); Vezette: Alejandro Hernández
Gólszerző: Iglesias (11.), ill. Hugo Duro (30.)

A meccs összefoglalója: