Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Pulisic döntött a legvégén, a Chelsea legyőzte a West Hamet! – videóval

Csupán a véghajrában tudta feltörni a West Ham United védelmét, ám végül mindhárom pontot begyűjtötte a Chelsea az angol élvonalbeli bajnokság 34. fordulójában. A Kékek sikerét Christian Pulisic szállította.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Az összecsapás első félideje egészen biztosan nem vonul be a történelemkönyvekbe, hiszen még csak kaput eltaláló lövést sem láthattunk, egyik oldalon sem. Ugyan a Chelsea labdabirtoklásban uralta a játékot, a hatékony támadásszervezés mindkét féltől hiányzott.

A fordulást követően aztán már jóval bátrabban próbálkoztak a csapatok, ez elsősorban a friss embereknek volt köszönhető: a hazaiakhoz olyan nevek érkeztek a padról, mint Hakim Ziyech vagy Christian Pulisic, míg a kissé tartalékos Kalapácsosok csupán a második játékrészben küldték be Declan Rice-t és Jarrod Bowent is. A nagy esélyre egészen a 87. percig kellett várni, ám ekkor a Chelsea középpályása, Jorginho büntetőt rontott. Amikor már úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a meccs vége, érkezett Pulisic, és a lefújást megelőző pillanatokban megnyerte a meccsen Thomas Tuchel gárdájának.

A Chelsea így magabiztosan őrzi dobogós helyezését a tabellán, míg a WHU nem tudott élni a Manchester United botlásával, így David Moyes legénysége marad a 7. a táblázaton.

Anglia, Premier League, 34. forduló
Chelsea FC – West Ham United FC 1–0 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge; Játékvezető: Michael Oliver
Gólszerző: Pulisic (90.)
Sárga lap: Marcos Alonso (82.)
Kiállítva: Dawson (85.)

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva, Chalobah – Loftus-Cheek (Ziyech 76.), Kanté, Jorginho, Marcos Alonso – Mount – Havertz (Lukaku 76.), Werner (Pulisic 76.). Vezetőedző: Thomas Tuchel.

West Ham: Fabianski – Johnson, Dawson, Cresswell – Coufal, Soucek, Noble (Rice 62.), Masuaku – Yarmolenko (Bowen 73.), Fornals – Benrahma (Lanzini 79.). Vezetőedző: David Moyes.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Arsenal 3–1 Manchester United
Norwich City 0–3 Newcastle United
Manchester City 5–1 Watford
Leicester City 0–0 Aston Villa
Brentford 0–0 Tottenham Hotspur

Vasárnap
Brighton 2–2 Southampton
Burnley 1–0 Wolverhampton
17:30 Liverpool – Everton

Hétfő
21:00 Crystal Palace – Leeds United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: