Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Liverpool már túl nagy falat volt a Villarrealnak! – videóval

A Bajnokok Ligája idei meglepetéscsapatának kis túlzással még csak momentuma sem volt az Anfield Roadon, és örülhet, hogy két gólos különbséggel utazhat haza.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, nagy elánnal kezdett a Liverpool, visszahúzódva, mélyen védekezett a Villarreal.

A spanyolok hátát már-már kínosan, ahogyan azt mondani szokás, “törte a háló”, persze ez mit sem zavarta a Unai Emery együttesét, amelyet egyszer még a kapufa is megmentett Thiago lövésénél.

Sok helyzete volt a Liverpoolnak, kész csoda, hogy a Villarreal megúszta kapott gól nélkül a szünetig.

A folytatás hasonló forgatókönyv szerint alakult, egy lényeges különbséggel: Jürgen Kloppék erőfeszítéseit azonban hamar siker koronázta: az 53. és az 55. perc között előbb Fortuna, majd egy remek akció végén Sadio Mané révén két gólos előnyre tett szert a Liverpool, lényegében eldöntve ezt a találkozót.

A kérdés már csak az volt, hogy vajon egyszer elszaladhat-e a vendég csapat, vagy újabb gólt esetleg gólokat szerez a ‘Pool. Nos, előbbi nem adatott meg; utóbbiért pedig hiába tett sokat a Liverpool, 20 lövési kísérlete ellenére sem tudott újabb gólt szerezni.

A Villarrealra nézve a két gólos vereség hízelgő, akár még bizakodhatnak is a spanyolok a visszavágó előtt -Persze kérdés, az Anfielden látott hatalmas különbség miképpen tüntethető el (…)

Liverpool – Villarreal 2-0 (0-0)
Anfield Road stadion, Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Estupinan (53. -öngól), Mane (55.)
Sárga lap: van Dijk (32.) illetve Estupinan (47.), Lo Celso (62.)
Piros lap: –

Liverpool: Alisson – Robertson, Konate, van Dijk, Alexander-Arnold (J. Gomez, 81.)- Thiago, Fabinho, Henderson (Keita, 73.) – L. Diaz (Origi, 81.), Mane (Jota, 73.), Salah. Menedzser: Jürgen Klopp

Villarreal: Rulli – Estupinan (Trigueros, 72.), P. Torres, R. Albiol, Foyth – Coquelin (A. Pedraza, 57.), Capuo, Parejo (Aurier, 72.), Chukwueze (Dia, 72.) – Lo Celso, Danjuma (Alcacer, 86.). Vezetőedző: Unai Eemry