Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: ötgólos mérkőzésen gyűrte le a Feyenord a Marseille-t – videóval

A héten az Európa-konferencialigában is az elődöntőket rendezték már meg, ahol az egyik odavágón a Feyenord lépett pályára hazai pályán a Marseille ellenében.

(Photo by Joosep Martinson – UEFA/UEFA via Getty Images)

A mérkőzést remek iramban kezdték a csapatok és már az első percekben mindkét félt gólt szerezhetett volna, de az első találatig a 18. percig kellett várni, akkor Dessers szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0). Alig két minutummal később pedig jött a második Feyenord találat is, Sinsterra növelte az előnyt (2-0). A Marseille viszont nem esett össze a két gyors góltól, ugyanis 8 perccel később Bamba Dieng révén feljöttek egy gólra a franciák (2-1). Sőt, még az első félidőben egyenlíteni tud a Marseille, az egyenlítő találatot a brazil középpályás Gerson szerezte (2-2). A szünetre így igazságos döntetlennel mehettek a csapatok.

A második játékrész elején azonban újfent megszerzi a vezetést a holland alakulat, Dessers tud duplázni a 46. percben (3-2). Ezt követően sem volt izgalmakban hiány, viszont a helyzetek sokasága ellenére újabb gólt már egyik együttesnek sem sikerült szereznie, ennek következtében egygólos előnnyel utazhat majd Franciaországba a Feyenord, tehát a párharc még teljesen nyitott.

Feyenord – Marseille 3-2 (2-2)
Helyszín: De Kuip (Rotterdam), Játékvezető: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: C. Dessers (18., 46.), Sinisterra (20.) ill. B. Dieng (28.), Gerson (40.)

A mérkőzés videós összefoglalója:


Az Európa-konferencialiga másik elődöntőjén a Leicester City és az AS Roma nem bírtak egymással, 1-1-es döntetlent játszottak az angliai odavágón a csapatok.