Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: vezetett, végül ikszelt a Leicester otthonában a Roma! – videóval

Egy, a 67. percben jegyzett öngólnak köszönhetően mentette döntetlenre az elődöntő odavágóját a Leicester City az Európa Konferencia Ligában: a Rókák az AS Roma ellen játszottak 1–1-es döntetlent.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Roma annak ellenére előnyben hozta le az első félidőt, hogy összességében alárendelt szerepet töltött be a játékban. A Farkasok a 15. percben gólra váltották egyetlen kaput eltaláló kísérletüket, méghozzá a remek formában lévő csapatkapitány, Lorenzo Pellegrini révén. Persze az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Leicester is mindössze egyszer találta el az ellenfél kapuját, ám próbálkozásokban, valamint labdabirtoklásban abszolút fölénnyel rendelkeztek. José Mourinho csapata tehát egygólos vezetéssel ment az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően nem sok minden változott a helyzetek számát és minőségét illetően, ám ezúttal az angolok örülhettek: a 67. percben az Ademola Lookman elől menteni igyekező Gianluca Manciniről pattant be a labda, így Brendan Rodgers alakulata öngóllal tudott egyenlíteni. A folytatásban nem sok minden történt, a csereemberek sem tudtak változást hozni, egyik oldalon sem, így maradt az 1–1-es eredmény.

A párharc tehát teljesen nyitott, a római visszavágót egy hét múlva rendezik majd.

Európa Konferencia Liga, elődöntő, első mérkőzés
Leicester City FC – AS Roma 1–1 (0-1)
Helyszín: King Power Stadium; Játékvezető: Carlos del Cerro
Gólszerzők: Mancini (67. – öngól), ill. Lorenzo Pellegrini (15.)
Sárga lap: Dewsbury-Hall (26.), Vardy (59.), ill. Abraham (8.), Zaniolo (63.)

Leicester: Schmeichel – Pereira, Fofana, Evans, Castagne (Justin 21.) – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall – Albrighton (Barnes 62.), Vardy (Iheanacho 62.), Lookman (Ayoze Pérez 83.). Vezetőedző: Brendan Rodgers.

Roma: Rui Patrício – Ibanez, Smalling, Mancini – Karsdorp, Mkhitaryan (Veretout 57.), Cristante, Lorenzo Pellegrini (Afena-Gyan 85.), Zalewski (Vina 85.) – Zaniolo (Sérgio Oliveira 69.), Abraham. Vezetőedző: José Mourinho.

A találkozó videós összefoglalója: