Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri elárulta, kinek szurkol a Leicester és a Roma párharcában

Az Európa-konferencialiga elődöntőjében az angol Leicester és az olasz AS Roma csapata mérkőzik meg egymással, a mindkét klub háza táján komoly érdekeltségű szakember számára pedig eljött a színvallás ideje…

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport az AS Roma és a Leicester City Európa-konferencialiga elődöntő-párharca kapcsán megszólaltatta a korábban mindkét klubhoz szoros szálakat fűző Claudio Ranierit, hogy vallja be, melyik sikeréért szorít:

“Természetesen a Romának szurkolok, hiszen Rómában születtem és AS Roma-szurkoló vagyok.”

A Leicestert és a Romát is edző mester 1951-ben született Rómában, az ikonikus Testaccio negyedben nevelkedett. 2009-től 2011-ig volt először a Roma trénere, majd a 2018/19-es szezon végén is kisegítette egykori csapatát, a szurkolók pedig külön drapériával köszönték meg a munkáját, amit ő könnyekkel fogadott. Ranieri ugyanakkor karrierje legnagyobb sikerét kétségtelenül a “rókák” menedzsereként érte el, amikor a Leicesterrel a 2015-2016-os szezonban megnyerték a Premier League-et.

A párharc első mérkőzését csütörtök este 21 órától rendezik a King Power Stadionban, mely előtt a szerdai napon a Roma vezetőedzője, José Mourinho és igazgatója, Tiago Pinto szerdán koszorút helyezett el klub 2018-ban elhunyt tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha szobránál.