Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Liverpool után az Alaves is megverte a Villarrealt – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 34. fordulójában a Villarreal az Alaves vendége volt, és a hétközi BL-vereség után a bajnokságban is kikapott Unai Emery csapata. Az Alavesnek ez a győzelem pedig esélyt adott, hogy elkerülje a kiesést.

(Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

A vezetést már a 4. percben megszerezte az Alaves Laguardia fejesével, és bár próbálkozott ezután a Villarreal is, ezek gyengék voltak. A 31. percben már kétgólosra növelte az előnyét a hazai csapat, amikor Duarte passza után Escalante tüzelt a kapu közepébe.

A második félidőt jobban kezdte a Villarreal, mert már a 47. percben szépíteni tudott, miután Chukwueze lőtt a kapus mellett a hálóba, de ezen kívül sokat nem tudott mutatni, ami azt is jelentette, hogy a mérkőzés hátralévő részében már nem talált be még egyszer Emery gárdája. Az Alaves ezzel a győzelmével már csak négy pontra van lemaradva a bennmaradó helyen álló Mallorcától és a Cádiztól, így még van esélye arra, hogy a következő szezonba is az első osztályban szerepeljen.

Alavés–Villarreal 2–1
Gólszerzők:
Laguardia (4.) Escalante (31.) ill. Chukwueze (47.)
Sárga lap: Garcia (52.), Escalante (69.), Laguardia (80.), Duarte (90+2.), Jason (90+5.) ill. Dia (41.), Capoue (76.), Emery (86.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: