Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: féltucat góllal ütötte ki a Napoli a Sassuolót – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójának szombati játéknapján lépett pályára a Napoli, aki egy Sassuolo elleni hazai győzelemmel bebiztosította Bajnokok Ligája indulását.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A nápolyi alakulatnak a mai délután folyamán minden összejött, ami csak lehetett, így tapadnak a két milánói együttesre, valamint leszakadtak a Juventustól, ha csak ideiglenesen is. A hazaiak már 21 perc elteltével négy góllal mentek, a vezetést Koulibaly szerezte a 7. percben egy Insigne szögletet követően (1-0). Ugyanilyen forgatókönyve volt a második találatnak is, csak ezúttal Osimhen bólintott a kapuba egy sarokrúgásból a 15. percben (2-0). Alig négy minutummal később egy félpályánál megszerzett labdából Osimhent indították, aki középen megtalálta labdájával Lozanót, így a mexikói is feliratkozott a góllövők közé (3-0). Majd a 21. percben Mertens is betalált egy kiválóan meglőtt labdával, ezzel beállítva az első félidei 4-0-ás eredményt.

Az 54. percben ismét a belga volt eredményes, egy a bal oldalon vezetett támadás végén Fábián Ruiz centerezett Mertens elé, az apró termetű csatár pedig nem hibázott, ezzel duplázni tud (5-0). A második játékrészre hiába javult fel a Sassuolo játéka, a gólokat mégis a hazaiak lőtték, ugyanis a 80. percben a nápolyiak másik középhátvédje Rrahmani is eredményes tud lenni, így óriási kiütést mérve a vendég gárdára (6-0). A Zöld-feketéknek legalább a szépítő találat összejött a hajrában, a 87. minutumban Berardi átadásából Maxime López tudott betalálni, amellyel beállította a 6-1-es végeredményt.

Napoli – Sassuolo 6-1 (4-0)
Helyszín: Stadio Armando Diego Maradona (Nápoly), Játékvezető: A. Rapuano
Gólszerzők: Koulibaly (7.), Osimhen (15.), Lozano (19.) Mertens (21., 54.), Rrahmani (80.) ill. M. López (87.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 35. forduló teljes menetrendje:
Szombat:
Cagliari – Verona 1-2
Napoli – Sassuolo 6-1
18:00 Sampdoria – Genoa (Tv: Sport 2)
20:45 Spezia – Lazio (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Juventus – Venezia (Tv: Sport 2)
15:00 AC Milan – Fiorentina (Tv: Sport 2)
15:00 Empoli – Torino
18:00 Udinese – Inter (Tv: Sport 2)
20:45 AC Milan – Bologna (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Atalanta – Salernitana (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: