Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: bajnok lett a Trabzonspor – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 35. fordulójának szombat esti mérkőzésén az éllovas Trabzonspor a bajnoki cím ünneplésének reményében fogadta az Antalyaspor gárdáját…

(Photo by Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency via Getty Images)

A listavezető Trabzonspor számára az Antalyaspor elleni 2-2-es döntetlen a hőn áhított bajnoki cím elhódítását jelentette.

A hazaiak semmit nem akartak a véletlenre bízni, és gyakorlatilag az első támadásukból eredményesek voltak, miután Ömür bal oldali elfutását követően a dán légiós, Andreas Cornelius közvetlen közelről sodorta be a játékszert a kapuba a harmadik percben. A bajnokaspiráns a továbbiakban is fölényben játszott, de az első félidőben képtelen volt újabb találatot szerezni, miközben a középmezőnyben székelő vendégek csak egy lesgólig jutottak. A szünet utáni folytatásban viszont az Antalyaspor váratlanul kiegyenlített. Egy bal oldali támadás végén Ghacha kapu elé tett labdáját Alassane Ndao továbbította közelről a hálóba. A döntetlen még mindig a Trabzonspor bajnoki címét jelentette volna, ám öt perc sem telt el, és a vendégek tizenegyeshez jutottak, de Cakir kapus bravúrral védte az angolai Fredy kísérletét. Kisvártatva a vendéglátók ragadták magukhoz az előnyt, Ömür kiugratásából Dorukhan Toköz szerezte meg az újbóli vezetést jelentő találatot. Abdullah Avcı legénysége azonban másodszor sem tudta megőrizni az előnyt, az antalyaiak amerikai légiósa, Haji Wright a 80. percben egyenlített. Több fordulat már nem történt, az egyetlen pont is a Trabzonspor bajnoki címét eredményezte.

A második helyezett Fenerbahce péntek este zsinórban a hetedik meccsét is megnyerte, de a trabzoni gárda pontszerzésével kettőjük közt kilenc pont a különbség három körrel a vége előtt, viszont a jobb egymás elleni eredmény miatt a Karadeniz Fırtınası bajnok lett a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül.

A Trabzonspor története során hetedik alkalommal hódította el a török bajnoki címet azok után, hogy az első hat elsőséget a klub sikerkorszakában, 1975 és 1984 között érte el.

Trabzonspor – Antalyaspor 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Cornelius (3.), Toköz (62.), ill. Ndao (51.), Wright (80.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye