A következő szezonban sem játszhatnak orosz játékosok az UEFA versenyein

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a következő idényre is fenntartotta az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból, írja az MTI.

(Photo by Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images)

Az UEFA hétfői bejelentése szerint a végrehajtó bizottság által az oroszok ukrajnai háborúja miatt meghozott szankció érinti a július 1-3-án sorra kerülő női futsal Európa-bajnokságot, amelynek négycsapatos mezőnyében éppen Magyarország váltja az oroszokat. A selejtező második szakaszában a magyarok végeztek a második helyen az orosz válogatott által megnyert csoportban. A négyes döntőben előbb a házigazda portugálokkal találkoznak az elődöntőben, a másik ágon spanyol-ukrán meccset rendeznek.

Az orosz férfi felnőtt labdarúgó-válogatott nem léphet pályára a Nemzetek Ligája B-divíziójában, ahonnan ki fog esni, és az utánpótlás-válogatottak sem játszhatnak nemzetközi tétmérkőzéseket.

női válogatott a júliusban Angliában sorra kerülő Európa-bajnokságon, valamint a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában sem szerepelhet, a kontinenstorna mezőnyébe Portugália kerül be a helyére.

Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, az Európa-konferencialigában, az UEFA Ifjúsági Ligában és a női Bajnokok Ligájában sem lesznek orosz klubcsapatok a következő évadban.

férfi futsal Bajnokok Ligája következő idényében sem lehetnek orosz együttesek, a válogatottat pedig kizárták a 2024-es világbajnokság európai selejtezőjéből.

Az UEFA visszautasította az oroszok pályázatát a 2028-as vagy a 2032-es férfi labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.

Az európai szövetség február 28-án zárta ki az orosz válogatottakat és klubcsapatokat minden nemzetközi sorozatból, de az a döntés csak a jelenlegi szezonra vonatkozott.