Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Börtönbüntetést kapott a La Liga-játékos

Egy madridi bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Celta Vigo labdarúgóját…

(Photo By Ricardo Larreina/Europa Press via Getty Images)

Egybehangzó spanyol sajtóbeszámolók információi értelmében egy madridi bíróság szexuális zaklatás miatt négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Celta Vigo futballistáját, Santi Minát.

A 26 éves csatárnak egyelőre nem kell börtönbe vonulnia, fellebbezést nyújthat be, és majd a másodfokú eljárás dönt az ügyében, de a hírek szerint nem túl jók a kilátásai az ügyben.

A vád szerint Mina 2017-ben, még a Valencia játékosaként egy furgonban megerőszakolt egy nőt, akit a futballista ismerőse, a korábban alacsonyabb osztályban játszó David Goldar vitt a járműhöz. Az ügyészség a csatárt többrendbeli szexuális bűncselekménnyel vádolta meg és nyolc év börtönbüntetést kért rá, míg a sértett ügyvédje kilenc és fél év szabadságvesztést javasolt. A labdarúgót végül “csak” a zaklatásban találta bűnösnek szerdán a bíróság, és négy évre büntette. A bűnrészességgel vádolt Goldart felmentették.

Az érintett Celta Vigo csapata azonnal kitette a keretéből a renitens játékosát a jogerős döntés megszületéséig, és csapatán belül is fegyelmi eljárás indult ellene.

Az egykori tehetséges támadó a galíciai egylet saját nevelésű labdarúgója, karrierje jelentős részét a Celta alkalmazásában töltötte, 2015 és 2019 között volt a Valencia futballistája, mellyel Király-kupát is nyert. Mina annak idején rendszeresen tagja volt a spanyol korosztályos válogatottaknak, ám a felnőtt nemzeti csapatban még sosem lépett pályára.