Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: 42 év után újra európai kupadöntőben az Eintracht Frankfurt! – videóval

Az Eintracht Frankfurt kettős győzelemmel jutott túl a West Ham United együttesén, és készülhet az Európa-liga sevillai fináléjára.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Rosszabbul aligha kezdhetett volna a West Ham, hiszen az amúgy is egy gólos összesített hátrányban lévő angolok a frankfurti találkozó 19. percében emberhátrányban találták magukat (…) Mindez ha nem lett volna önmagában is lesújtó David Moyes együttesére nézve, a Frankfurt nagyon hamar megbüntette az angolokat Rafael Borre közeli találata után.

Gól -és emberhátrányban ha nem is játszott alárendelt szerepet a West Ham, a szünetig – nem meglepő módon – inkább az történt, amit a németek akartak.

A folytatásban próbált változtatni a vendég csapat, egyre veszélyesebbé vált, nagy erőket mozgósított a gólszerzésért. Ahogy telt az idő, egyre feszültebbé is vált a találkozó: ennek jó bizonyítéka, hogy a pusztán a második félidőben 6 sárga lap villant, és egy újabb piros David Moyes-nak.

A West Ham közel állt a gólszerzéshez, ám kisebb csodával ért volna fel, ha a masszív frankfurti védelmet kétszer is feltörik az angolok – és akkor még csak hosszabbításra mentették volna a találkozót… A csoda elmaradt, Frankfurtban pedig kezdődhetett a fieszta: Európa-liga döntős a csapat!

Eintracht FrankfurtWest Ham United 1-0 (1-0)
Deutsche Bank park (Frankfurt); Vezette: J. G. Manzano
Gólszerző: Borre (26.)
Sárga lap: N’Dicka (43.), Rode (66.), Chandler (78. -pályán kívül), Knauff (81.), Trapp (90+1.) illetve (Rice (45+3.), Antonio (77.), Benrahma (81.)
Piros lap: Creswell (19.), D. Moyes (79.’ -pályán kívül)

Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinterregger (A. Toure, 8.), N’Dicka – Kostc, Rode (Jakic, 76.), Sow, Knauff – Hauge (Hrustic, 82.), Borre (Pacienca, 82.), Kamada. Vezetőedző: Oliver Glasner

West Ham: Areola – Coufal (Yarmolenko, 87.), Dawson, Zouma, Cresswell – Fornals (Benrahma, 74.), Rice, Soucek – Bowen, Antonio, lanzini (A. Johnson, 8.). Menedzser: David Moyes