Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: a Brighton edzője a legnagyobb esélyes Conte helyére – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a Tottenham Hotspur csapata a Brighton & Hove Albion menedzserét, Graham Pottert nézte ki Antoni Conte helyére. 

 (Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Az angol The Times információi szerint ha Antonio Conte úgy dönt, hogy elhagyja a Tottenhamet a szezon végén, akkor Graham Potter, a Brighton menedzsere lenne az első számú célpont a londoni klub számára.

Potter azonban nem az egyetlen opció a Spurs számára, mivel Roberto Mancini, és korábbi edzőjük, Mauricio Pochettino is terítéken van még a klubnál.

A Sirályok menedzsere már tavaly is számításba jött a Tottenhamnél, miután kirúgták José Mourinhót, de a pozíciót végül Nuno Espirito Santo kapta meg, akit azóta már szintén menesztettek, és az ő helyét vette át Conte.

Ha mégis Potter mellett döntenek, a Spursnek 10 millió fontos kompenzációt kell fizetni a Brightonnak, mivel szerződése lejárta előtt szerződtetnék le a trénert. A londoniak sportigazgatója, Fabio Paratici nagy rajongója Potternek, aki a jelenlegi szezonban elképesztő munkát vitt véghez a tavaly még a kiesés szélén álló csapatnál.

A Brighton mindössze 3 mérkőzéssel az idény vége előtt a 9. helyen áll az angol bajnoki tabellán. Graham Pottert 2019-ben nevezték ki a Sirályok menedzserének, és irányítása alatt folyamatosan javul a csapat teljesítménye. Az angol szakember szerződése 2025-ig szól a Brightonnál.