Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: rég nem látott ismerős tért vissza

A péntek esti órákban bonyolították le az olasz másodosztály (Serie B) 38., utolsó fordulójának mérkőzéseit, melyet követően eldőlt, hogy melyik két csapat jutott fel automatikusan a Serie A-ba…

Az olasz másodosztály (Serie B) utolsó fordulójában eldőlt, hogy melyik két csapat jutott fel automatikus a Serie A-ba, kik jutottak be a feljutásért zajló rájátszás küzdelmeibe, illetve a bennmaradásért folyó osztályozó párosítása és az utolsó kieső kilétére ugyancsak fény derült.

A listavezető Lecce minimális különbséggel megnyerte az utolsó fordulós mérkőzését, így két év után visszatért a Serie A-ba. A második automatikus feljutó helyre az előző két meccsét elveszítő Cremonese futott be, amely Samuel Di Carmine duplájával győzött a lombardiai rangadón. A Grigiorossi ezáltal 1996 után versenyezhet ismét a legmagasabb osztályban.

A másodosztály harmadik helyén az idegenbeli sikert elérő Pisa végzett, a forduló nagy vesztese pedig a másodikról a negyedik helyre visszacsúszó Monza lett. A három kör óta nyerésképtelen Brescia 3-0-s sikerrel zárta az alapszakaszt és az ötödik helyről várhatja a rájátszást. Az Ascoli a 4-1-es diadalmenettel a hatodik helyre jött fel, és az utolsó öt fordulóban szerzett 13 pontja révén a mezőny legjobb formájában lévő csapataként várhatja a rájátszást. A zsinórban a harmadik meccsét elveszítő Benevento csak hetedik helyen végzett az alapszakaszban, míg a Perugia egy kései találat jóvoltából diadalmaskodott és jobb egymás elleni eredményének köszönhetően megelőzte az utolsó playoff-helyen a Frosinonét.

A rájátszás és az osztályozó közti légüres térben a playoff-ról az utolsó körben lemaradó Ciociari mellett a Ternana, a Cittadella, a Como és a Reggina is kikapott. Ellenben a Parma négy nyeretlen mérkőzés után az ihletett idényt futó Franco Vázquez újabb találata jóvoltából győzelemmel búcsúzott az idénytől, melyet a 12. helyen zárt. Az utolsó bennmaradó helyet a múlt fordulóban bebiztosító SPAL Finotto duplájának köszönhetően egymást követő két sikerrel zárta a hányattatott esztendőt.

A két osztályozós helyre a Cosenza és az L.R. Vicenza futott be. Előbbi egygólos hazai győzelmet aratott, utóbbi pedig ugyancsak egy góllal diadalmaskodott, így egymás elleni eredménnyel megelőzte az Alessandriát és az utolsó három meccs megnyerésével csípte el a pótmeccsek jogát. A piemonti gárda a tavalyi harmadosztályú playoff megnyerésével jutott fel, de egy év után tehát kiesett a másodosztályból.

A Serie B-ből már korábban kieső Crotone és Pordenone csapata egyaránt 1-0-s vereséggel köszönt el a második vonaltól.

A 38. forduló eredményei

Crotone – Parma 0-1
Alessandria – L.R. Vicenza 0-1
Ascoli – Ternana 4-1
Benevento – SPAL 1-2
Brescia – Reggina 3-0
Como – Cremonese 1-2
Cosenza – Cittadella 1-0
Frosinone – Pisa 1-2
Lecce – Pordenone 1-0
Perugia – Monza 1-0

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)