Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Végre megvan Haaland új csapata – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, az általános nemzetközi sajtóvélekedések szerint már a napokban eldőltnek volt tekinthető a Borussia Dortmund gólgyárosának jövője, kedd délután pedig végre a hivatalos bejelentés is megszületett a klubváltásáról…

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A Manchester City együttese hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy megállapodást kötött a Borussia Dortmund csapatával Erling Haaland játékjogának július elsejétől történő megszerzéséről.

Az angol klub közleménye nem részletezi a megállapodás kondícióit, de a szigetországi sajtóértesülések szerint a norvég gólgép öt évre írt alá új kenyéradójához, amelynél heti 500 ezer font lesz a fizetése, és állítólag a 75 millió font körüli kivásárlási árát fizetik érte klubjánál.

Haalandot még két évig kötötte szerződés a Dortmundhoz, de a fokozott érdeklődés miatt már jó ideje biztosra volt vehető az idei nyári klubváltása. Megszerzése iránt az elmúlt időszakban a teljesség igénye nélkül a City mellett a Manchester United, a Barcelona és a Real Madrid egyaránt megalapozott érdeklődést tanúsított, de az elmúlt hetekben már kizárólag az angol bajnoki éllovasról lehetett olvasni. A 21 éves csatár bő két év alatt minden sorozatot figyelembe véve 88 meccsen 85-ször volt eredményes a BVB színeiben.

A norvég csatár az idei szezonban többször is sérüléssel bajlódott, de így is 28 gólt szerzett klubjában 29 találkozó leforgása alatt, jelenleg is éppen egy sérülés után van, és aktuális formája nem idézi a legszebb napjait. Bizonyára teljesítményére már a klubváltása körüli, jó ideje húzódó hercehurca is egyre inkább rányomja a bélyegét, de végre lezárult a hosszú ideje húzódó történet.

Haaland édesapja, a norvég válogatott Alf-Inge Haaland annak idején 2000 és 2003 között ugyancsak a manchesteri “égszínkékek” játékosa volt.