Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Depay és Aubameyang szállította a győzelmet a Barcának a Celta ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 36. fordulójában a Barcelona a Celta Vigót fogadta a Camp Nouban. Nagyon éles volt a katalán gárda a mérkőzésen, és Memphis Depay, illetve Pierre-Emerick Aubameyang vezetésével három gólt is lőttek, míg a Celtának csak egy szépítésre futotta.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, de a gólokat a Barcelona szerezte. A 14. percben mégis a Celta került helyzetbe, amikor Araujo elhagyta a labdát, majd Aspas lőhetett volna, de amíg gondolkodott, a védő visszaért és szerelte. Nem túl pontos mezőnyjáték és gyengébb támadások után a 30. percben megszerezte a vezetést a Barca: Dembélé cselezett ki három védőt, majd visszafelé passzolt Depaynak, aki a jobb alsó sarokba lőtt. A 36. percben nagy helyzete volt a Celtának, amikor Ter Stegen védett nagyot Suarez bal alsó sarokba tartó lövésénél. A 41. percben viszont már a másodikat is meglőtte a katalán gárda: Araújo rúgta Aubameyang elé a labdát kissé szerencsétlenül, aki lőtt, a labda pedig egy védőn megpattanva jutott a hálóba.

A második félidő is egy Barca-góllal kezdődött a 48. percben: Dembélé átadását Aubameyang lőtte középről a jobb alsó sarokba. Az 50. percben azonban szépíteni tudott a Celta Vigo: Ter Stegen passzolt rosszul Araújo elé, amit Galhardo köszönt szépen, majd középre adta a labdát, amit Iago Aspas várt és lőtt a jobb alsó sarokba. Az 58. percben viszont emberhátrányba kerültek a vendégek, amikor Murillo lökte fel utolsó emberként Depayt, ezért pedig azonnal piros lapot kapott. A 61. percben Araújo és Gavi fejelt össze, a védő elájult, majd mentőkocsival kellett levinni a pályáról, emiatt pedig percekig állt a játék. Később kiderült, a védő agyrázkódást kapott és megfigyelésre benntartják a kórházban. A 77. percben Riqui Puig révén betalált ismét a Barca, ám a gólt les miatt érvénytelenítették, bár sokáig nézték a VAR-ral. A 88. percben Dembélé passzolta le a labdát Ansu Fatinak, aki ígéretes helyzetből mellé lőtt. A 13 perces hosszabbítás során még a Celtának volt egy elpuskázott helyzete Iago Aspas fejesénél a 92. percben, majd a 100. percben Ansu Fati lőhetett volna, de a védők beleléptek.

Barcelona – Celta Vigo 3-1 (2-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Ortiz Arias
Gólszerzők: Depay (30.), Aubameyang (41. 48.) ill. Aspas (50.)
Sárga lap: Eric Garcia (80.), F. de Jong (90+10.), Alba (90+12.) ill. –
Kiállítás: – ill. Murillo (58.)

Barcelona: Ter Stegen – Alves (Mingueza, 89.), R. Araújo (Lenglet, 67.), Eric García, Alba – F. de Jong, Gavi – O. Dembélé, Depay (Fati, 64.), Ferran Torres (Puig, 46.) – Aubameyang (L. de Jong, 84.). Vezetőedző: Xavi

Celta Vigo: Dituro – K. Vázquez (Murillo, 46.), Aidoo, N. Araújo, Galán – Beltrán (Veiga, 90.) – B. Méndez, D. Suárez (Fontán, 80.), Cervi (Solari, 90+7.) – Galhardo (Tapia, 60.), Aspas. Vezetőedző: Eduardo Coudet

A 36. forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Valencia – Betis 0-3
Granada – Athletic Bilbao 1-0
Barcelona – Celta Vigo 3-1

Szerda:
19:00 Alaves – Espanyol (Tv: Spíler 2)
19:00 Osasuna – Getafe
20:30 Sevilla – Mallorca
21:30 Elche – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Real Sociedad – Cadíz (Tv: Spíler 2)
20:00 Rayo Vallecano – Villarreal (Tv: Spíler 1)
21:30 Real Madrid – Levante (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: