Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a Boca és a Racing már az elődöntőben – videóval

Az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozatában a hét közben rendezik a rájátszás negyeddöntőit…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az alapszakaszt veretlenül megvívó Racing Club nem kegyelmezett ellenfelének a negyeddöntőben, még a vártnál is simábban, 5-0-ra ütötte ki az Aldosivi csapatát. Az esélyesebb Academia három perc elteltével magához ragadta a vezetést, Rojas jobbról érkező beadását a kapu előtt érkező Carlos Alcaraz fejelte a hálóba. A játékrész derekánál ismét Carlos Alcaraz volt eredményes, miután Chancalay bejátszása után egy közeli lövéssel vette be a tehetetlen Devecchi ketrecét. A szünet utáni folytatásban hamar minden további kérdés eldőlt, miután Enzo Copetti előbb tizenegyesből, majd egy szöglet utáni kavarodásból egyaránt eredményes tudott lenni. Az 5-0-s végeredményt a hajrában a csereként beállt Javier Correa állította be egy kétkapufás góllal. A két egykori játszótárs nagy találkozásán tehát Fernando Gago csapata magabiztosan múlta felül Martín Palermo legénységét.

Racing Club – Aldosivi 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Alcaraz (3., 22.), Copetti (47., 57. – az elsőt büntetőből), Correa (78.), ill.

 

A Boca Juniors hazai környezetben favoritként ugyancsak hozta a maga párharcát, miután félidőnként egy-egy gólt szerezve, 2-0-ra múlta felül a Defensa y Justicia együttesét. A vendéglátók sokkal élesebben kezdték a mérkőzést, többet támadtak, Zambrano egy szöglet utáni fejesből a kapufát találta el. Az első félóra végeztével Fernández találatát érvénytelenítették, mivel előtte az akció során a gólpasszt jegyző Villa Cano arcon ütötte ellenfelét. Nem sokkal később viszont már semmi nem menthette meg az Halcónt a bekapott góltól: Fabra hosszan előre ívelt labdájából éppen Sebastián Villa Cano iramodott meg a bal szélen, majd befelé húzva jobbal remekül lőtte ki a rövid sarkot. A fordulás után is a Boca veszélyeztetett többet, a vendégek minden erejét lekötötte a védekezés. A 78. percben dőlt el minden kérdés, amikor O. Romero kiugratásából Juan Ramírez ziccerben helyezett a hosszú alsóba, beállítva a 2-0-s végeredményt. Így a Boca készülhet a Racing elleni elődöntőre.

Boca Juniors – Defensa y Justicia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Villa Cano (41.), J. Ramírez (78.), ill.

 

Copa de la Liga Profesional, a negyeddöntők további programja:

Estudiantes La Plata – Argentinos Juniors csütörtök, 00:15
River Plate – Tigre csütörtök, 02:30

Copa de la Liga Profesional, az elődöntők párosításai:

Racing Club – Boca Juniors
Estudiantes La Plata/Argentinos Juniors – River Plate/Tigre

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!