Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: 24-edszer is csúcsra ért a Ferencváros!

A 82. Magyar Kupa fináléjában a Ferencváros a vártnál jóval könnyedebben győzött a Paks ellen, és hódította el 24. alkalommal a Magyar Kupát!

 

A Ferencváros ellentmondást nem tűrőn kezdte a találkozót, és bár a Paksnak is akadt lehetősége az első negyed órában, a Fradi-fölény a 16. percben gólló is érett – Kristoffer Zachariessen egy szemre is igen tetszetős támadást fejezett be góllal.

A bekapott gól alaposan megfogta a tolnaiakat, a Ferencváros pedig a meccs első félidejében könnyedén meg is duplázhatta volna előnyét, hiszen sorra dolgozta ki a lehetőségeket.

A szünetben ahogyan azt várni lehetett, próbált változtatni a Paks, Ádám Martin mellé előbb beállt a támadók közül Sajbán Máté, majd Böde Dániel is de komoly veszélyt egyikük sem jelentett Dibusz Dénes kapujára.

A Paks sokáig reménykedhetett, ám az egész meccsen agilisen játszó Franck Boli a hajrában remek csatárteljesítménnyel előbb beforgatta a Paks védelmét, majd pár perccel később újra megvillant, szertefoszlatva a paksi reményeket.

Csercseszov mester és a Fradi nagyon felkészült erre a meccsre, remek egyéni teljesítmények mellett, abszolút megérdemelten, nagy fölényben futballozva ért a csúcsra a kupában is, ezzel 2016 után a bajnoki cím mellé újra duplázott.

Ferencváros – Paks 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Zachariassen (16.), Boli (83. és 86.)
Sárga lap: Loncar (67.), Botka (75.) ileltve Windecker (60.), Lenzsér (66.), Ádám (90+2.)
Piros lap: –

Ferencváros: Dibusz – Mmaee, Blazic, Botka (Vécsei, 81.) – Pászka (Civic, 76.), Laidouni, Esiti, Zachariassen, Auzqui (Wingo, 76.) – Marquinhos (Loncar, 59.), Boli. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Paks: Nagy G. – Kovács N. (Nagy R., 80.), Lenzsér, Szélpál, Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes – Balogh B. (Sajbán, 46.), Szabó J. (Osváth, 85.), Windecker – Ádám, Haraszti (Böde, 66.). Vezetőedző: Bognár György