Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: Giorgio Chiellini bejelentést tett a jövőjéről! – HIVATALOS

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus veterán védője, Giorgio Chiellini bejelentette, hogy az idény végén távozik a torinói együttesből…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Távozik a Juventusból a rutinos olasz védő, Giorgio Chiellini – jelentette be maga az együttes legendás alakja. A harciasságáról és keménységéről ismert futballista 17 éven keresztül erősítette a Juvét, utolsó mérkőzését hazai közönség előtt a Lazio ellen játszhatja le, majd végső búcsút volt csapata, azaz a Fiorentina ellen vehet. 

“Átadom a teret a fiataloknak, mivel a következő szezontól már nem leszek itt. Hétfőn búcsúzok a stadionomtól, és a Fiorentina elleni mérkőzés lesz számomra az utolsó. Örömmel búcsúzom ettől a csapattól, melynek én leszek a legnagyobb szurkolója, mert a Juve örökre a szívemben marad.”

Giorgio Chiellini 2005 nyarán a Fiorentinától igazolt át a Juventushoz 7,7 millió euróért. Az torinói csapatban eltöltött esztendők alatt rengeteg sikerben és kudarcban volt része, megélt nagyon jó és rossz korszakokat. A Juvéval nyert kilenc bajnoki címet, öt Olasz-kupát, illetve két alkalommal bejutott a BL-döntőbe társaival, igaz ebből csak az egyik fináléban tudott pályára lépni. Minden sorozatot egybe véve eddig 559 mérkőzésen húzhatta fel magára a Juventus szerelését, ezeken 36 gólt szerzett. Buffon 2018-as távozása után ő lett a gárda csapatkapitánya, Chiellinit emellett ötször is beválasztották a Serie A álomcsapatába, háromszor pedig ő lett a liga legjobb védőjének megválasztva.