Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG egyik sztárja a világ legjobban kereső sportolója

Sőt, nem csak keres, hanem talál is a francia pontvadászatban ismét bajnoki címet nyerő Paris Saint-Germain szupersztárja. Ráadásul nem csak a klubtól, hanem a szponzoraitól is rengeteg pénzt kap a számláira Lionel Messi. Az argentin zseni újra a trónon pénzügyi téren is.

(Photo by John Berry/Getty Images)

Nem csak a szakma szereti a 35. születésnapja előtt álló Lionel Messit, aki idény közben gyűjtötte be a sokadik Aranylabdáját. Ugyanis a Paris Saint-Germainen túl még a személyes támogatói is dollármilliók rengetegével halmozzák el az argentin gólvágót. Anyagilag nem viselte meg Messit az FC Barcelonától való távozása, és a PSG ünnepelt csillagaként is vissza tudott térni a világ legjobban kereső sportolójává.

Messi a visszavonult küzdősportoló, Connor McGregor helyét vette át az általa megkeresett 130 millió dollárral. Az AFP és az ANSA beszámolója szerint a veterán csatár 75 milliót kap a párizsi együttestől, míg szponzorai (Adidas, Budweiser, Pepsi, stb.) további 55 milliót dobnak össze számára.

A dobogó második fokára az amerikai kosaras-sztár, LeBron James szorult, aki 121,2 millió dollárral gazdagodott egy esztendő alatt. A harmadik helyezett Cristiano Ronaldo szintén büszke lehet termelékenységére, lévén 115 millió dollárt kalapozgat össze a Manchester Unitedtől és a támogatóktól.

Ha a cím alapján egy másik PSG-menőre számított valaki, akkor nem tévedett olyan nagyot. A világ negyedik legjobban kereső sportolója a brazil Neymar. Igaz, a nehéz természetű karmesternek „szerény” 95 millió dollárral kell megelégednie évente.