Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett a döntés Coutinho további sorsáról – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa csapata a csütörtök esti órákban tájékoztatást adott brazil kölcsönjátékosáról…

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images )

Az Aston Villa csapata bejelentette, hogy a kölcsön után végleg megszerezte a Barcelona együttesétől Philippe Coutinho játékjogát, akiért egybehangzó sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizettek.

Mint ismeretes, a Villa menedzsere, Steven Gerrard imádja Coutinho játékát, melynek többször is hangot adott, és ha rajta múlna, valószínűleg már most véglegesítették volna őt. A brazil zsugás 16 mérkőzés alatt négy gólt és három gólpasszt regisztrált januári megszerzése óta a PL-ben.

Coutinho 2018 januárjában mintegy 105 millió font és további bónuszok ellenében szerződött a Barcához a Liverpool csapatától, melyben öt és fél idény alatt 201 tétmérkőzésen 54 találatot szerzett.

Az Aston Villa a Barcával kötött januári megállapodás értelmében az idény végeztével 40 millió euró ellenében szerezhette volna meg végleg Coutinho játékjogát, de végül alacsonyabb összeg ellenében történt a megállapodás, mert a Barcának mindenképpen szüksége van a bevételre még az aktuális pénzügyi évben.