Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: menesztette edzőjét a Borussia Mönchengladbach! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Mönchengladbach együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy közös megegyezéssel elválnak útjaik Adi Hütterrel, aki ebben a szezonban trenírozta a csapatot.

Egy szezont követően megvált vezetőedzőjétől és az ő stábjától a Borussia Mönchengladbach gárdája. Az Adi Hütter vezette csapat hiába zárta 5:1-es győzelemmel az idényt, az együttes mindössze a 10. helyen végzett a Bundesligában, míg a Német Kupában hiába búcsúztatták 5:0-s kiütéssel a Bayern Münchent, ezt követően a másodosztályú Hannoverrel szemben búcsúztak egy 3:0-s vereséggel. A hivatalos bejelentést az alábbi módon kommentálta Roland Virkus sportigazgató:

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ez a döntés mindkét fél számára helyes. A mi feladatunk most az lesz, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket a szezonból, és végrehajtsuk a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy júniusban új felállásban készülhessünk fel az új idényre.

A Hoffenheim elleni sikert követően Adi Hütter is megosztotta gondolatait a döntésről:

Több intenzív és tiszteletteljes megbeszélés után kölcsönösen megállapodtunk abban, hogy elválnak útjaink. Nem volt könnyű döntés, mert nagyon otthon éreztem magam itt, de a pályán nem tudtuk beteljesíteni a magunkkal szemben támasztott elvárásokat. Szeretném megköszönni a klubnak az őszinteséget, és ezt a nagyszerű évet a Borussiánál.

Adi Hütter összesen 37 mérkőzésen irányította a Gladbachot, amelyeken 14-9-14-es mérleget tudott összehozni.