Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: emberelőnyben sem nyert a Roma, kiesett a Venezia

Az olasz bajnokság (Serie A) utolsó előtti, 37. fordulójának szombati játéknapján négy mérkőzésre került sor…

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

A szombati játéknap első mérkőzésén az Empoli és a Salernitana 1-1-es döntetlent játszott egymással, miután Patrick Cutrone első félidei találatára a második felvonás során Federico Bonazzoli tudott válaszolni. A pontosztozkodás azt jelentette, hogy a fantasztikus felzárkózást végrehajtó salernóiak újabb ponttal erősítették meg utolsó bennmaradást érő helyezésüket. Egyúttal a sereghajtó Venezia kiesése matematikailag biztossá vált. A 14. helyezett Azzurri számára különösebb tétje már nem volt az összecsapásnak.

Empoli – Salernitana 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Cutrone (31.), ill. Bonazzoli (76.)

A nap legizgalmasabb mérkőzését kétségkívül az Udinese és a Spezia vívta egymással, utóbbi egymást követő négy vereség után az idegenben aratott 3-2-es sikerrel biztosította bennmaradását. A Friuliani először még vezetést szerzett, azonban Thiago Motta legénysége a második félidő elejére 3-1-re megfordította az összecsapást, majd a hazaiak hajrábeli szépítése ellenére elvitte a számára nagyon fontos három pontot.

Udinese – Spezia 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Molina (26.), Pablo Mari (90+4.), ill. Verde (35.), Gyasi (45+3.), Maggiore (47.)

Két középcsapat egymás elleni mérkőzésén a Torino minimális különbséggel múlta felül házon kívül a Hellas Veronát. A három pont sorsáról Josip Brekalo 19. percben szerzett találata döntött. Győzelmével a Toro a 9-10. helyen két pontra megközelítette legyőzöttjét, így akár az utolsó fordulóban még majd helyet cserélhetnek egymással.

Hellas Verona – Torino 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Brekalo (19.)

Az AS Roma a hosszú emberelőny ellenére csak a 1-1-es döntetlent játszott a kieső Venezia ellen. A vendégek az első percekben sokkolták a fővárosiakat, Aramu beadásából David Okereke fejjel vette be Rui Patricio ketrecét. Félóra elteltével Kiyine rúgta le durván Lorenzo Pellegrinit, amiért a videofelvételek megtekintése után a játékvezető azonnal piros lappal kiállította őt. Az emberelőny ellenére a “farkasok” görcsösen játszottak, José Mourinho három cserét hajtott végre a szünetben. A hazaiak fölénye egyre inkább állandósult, azonban többször is csak kapufáig jutottak, mígnem negyedórával a vége előtt Eldor Shomurodov egyenlített, de a győztes gólt nem tudták bevinni. A Giallorossi ezzel maradt a hatodik helyen, és még mindig nem biztos a jövő évi nemzetközi kupaindulása.

AS Roma – Venezia 1-1 (0-1)
Gólszerző: Shomurodov (76.), ill. Okereke (1.)
Kiállítva:ill. Kiyine (32.)

A 37. forduló eddigi eredményei és további programja

Empoli – Salernitana 1-1
Udinese – Spezia 2-3
Hellas Verona – Torino 0-1
AS Roma – Venezia 1-1

Vasárnap:
12:30 Bologna – Sassuolo (tv: Sport 2)
15:00 Napoli – Genoa (tv: Sport 2)
18:00 AC Milan – Atalanta (tv: Sport 2)
20:45 Cagliari – Inter (tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Sampdoria – Fiorentina (tv: Sport 1)
20:45 Juventus – Lazio (tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye