Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship Playoff: büntetőkkel vívta ki a döntőbe jutást a Nottingham

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) Playoffjának visszavágóit rendezték a hét elején, kedden este a Nottingham Forest fogadta a Sheffield United csapatát.

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Az odavágón a Nottingham remek futballt bemutatva egygólos előnyre tett szert idegenben, 2-1-re sikerült felülmúlni a gyengébb produkciót bemutató Sheffield ellenében.

A visszavágón azonban nagyot fordult a kocka, ugyanis sokkal jobb játékkal rukkoltak elő a pengék, minden értelemben domináltak a mérkőzésen. A vezető gólt azonban így is a hazaiak szerezték meg a 19. percben az első valamirevaló lehetőségükből, Sam Surridge átadását értékesítette Brennan Johnson (1-0). A Sheffield azonban folytatta a jó játékot, aminek meg is lett az eredménye, a második félidő elején Morgan Gibbs-White (1-1) tudja kiegyenlíteni a mérkőzés állását. A 75. percben pedig már megszerzi a vezetést is a vendég együttes John Fleck (1-2) révén. A skót középpályás gólja a párharc egalizálását jelentette, a rendes játékidőben pedig már nem esett több találat, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban teljesen kiegyenlített volt a párharc, mindkét fél megpróbálta eldönteni a továbbjutást sorsát, de azért kellő óvatossággal. Azonban a hosszabbításban végül nem tudták eldönteni a felek, így jöhetettek a büntetők, amelyben a Nottingham csapata bizonyult nyugodtabbnak, ezért ők jutottak be a fináléba, ahol a Huddersfield vár rájuk.

A döntőt május 29-én rendezik meg a Wembley-ben, a Premier League-be való feljutást egy mérkőzésen döntik majd el a csapatok.

Nottingham – Sheffield 1-2 – büntetők után 2-2 (1-0); továbbjutott a Nottingham 4-3-as összesítéssel
Helyszín: City Ground (Nottingham), Játékvezető: M. Oliver
Gólszerzők: B. Johnson (19.) ill. Gibbs-White (47.), J. Fleck (75.)