Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a nigériai válogatott új szövetségi kapitánya – HIVATALOS

A világbajnokságról lemaradó nigériai válogatott immár hivatalos formában is kinevezte a korábban rebesgetett szakembert a kispadra…

A nigériai labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy a továbbiakban a portugál José Peseiro lesz a “Szuper Sasok” szövetségi kapitány, akinek segítője Yusuf Salisu és az egykori válogatott játékos George Finidi lesz.

A korábban többek közt a Sporting CP-t és az FC Portót is irányító szakember Venezuela és Szaúd-Arábia kapitánya is volt, emellett számtalan klubot vezetett. Peseiro a május végi felkészülési mérkőzéseken mutatkozhat be újdonsült nemzeti együttese kispadján.

A szebb napokat is látott nigériai válogatott kapitányi posztját a német Gernot Rohr látta el öt éven át múlt decemberig. Ezt követően a szövetség technikai igazgatója, Augustine Eguavoen vette át a szakmai munka irányítását, aki áprilisban lemondott posztjáról.

Az egykori háromszoros kontinensbajnok válogatott az idei ANK-n már a nyolcaddöntőben búcsúzott, és az egymást követő három vb-részvétel után a 2022-es katari tornára képtelenek voltak kvalifikálni magukat.