Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cseh Kupa: történelme első kupagyőzelmét aratta a Slovacko

A csehországi MOL Kupa döntőjében az élvonal harmadik és negyedik helyezettje csapott össze, akiknek ez volt az egyetlen lehetőségük, hogy trófeát szerezzenek idén.

A két csapat nem is oly régen, egy hete játszott egymás ellenében a bajnokság felsőházi rájátszásában, azt a mérkőzést a Slovacko nyerte 2-1-re, ráadásul idegenben. A találkozó viszont teljesen háromesélyes volt az előzetesek alapján, amelyről a fogadóirodák is ugyanígy vélekedtek.

A mérkőzés képe az elején viszont egyáltalán nem háromesélyesnek nézett ki, ugyanis a Slovacko mezőnyfölényben játszott, ami helyzetekben is megmutatkozott, sőt, gólokban is. A vezetést a 11. percben szerezte meg a pályaválasztó, – aki ráadásul hazai környezetben játszhatott – egy teljesen jogosan megítélt büntetőt váltott gólra Vaclav Jurecka (1-0). A második Slovacko találat a 33. percben érkezett, Jurecka ezúttal az előkészítő szerepét vállalta, fejjel tette a labdát Petr Reinberk (2-0) elé, a védő pedig nem hibázott. A kétgólos hátrány következtében megrázta magát a Sparta Praha, és sikerült is szépíteni a 42. minutumban egy gyönyörű góllal, amelynek szerzője a szlovák David Hancko volt (2-1). Azonban nem sokáig tarthatott az öröm, ugyanis mindösszesen egy perccel később ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a 33. percben, Jurecka szolgálta ki Reinberket, a hátvéd pedig meglövi második gólját is a mérkőzésen (3-1).

A második játékrészben is a Slovacko volt a kezdeményezőbb fél, és végig uralták a 45 percet, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezniük, hiába próbálkoztak több alkalommal is. A Sparta Praha vérszegény játékkal rukkolt elő a második félidőben, egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt, így 3-1-es sikert aratott a pályaválasztó. A Slovackónak ez volt az első kupagyőzelme, sőt, történelme során az első komolyabb trófeáját gyűjtötte be a kis cseh csapat.

Slovacko – Sparta Praha 3-1 (3-1)
Helyszín: Miroslava Valenty Stadion (Uherské Hradiště), Játékvezető: Szikszay L.
Gólszerzők: V. Jurecka (11. – büntetőből), P. Reinberk (33., 43.) ill. D. Hancko (42.)