Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Küszöbön a Bayern nyári nagy fogása – sajtóhír

Megbízható nemzetközi beszámolók szerint minden adott arra, hogy a Bayern München csapata hamarosan bejelentse az Ajax tehetségének megszerzését…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Fabrizio Romano legfrissebb beszámolói értelmében a Bayern München tárgyalásai már a célegyenesben járnak az Ajax Amszterdam vezetőségével, hogy hamarosan megszerezzék Ryan Gravenberch játékjogát és 2027-ig szóló szerződést kössenek vele.

A 20. születésnapját a héten ünneplő középpályás az amszterdami egyesület saját nevelésű labdarúgója, 2018-as bemutatkozása óta már több mint száz mérkőzésen lépett pályára a felnőtt csapatban. Gravenberch az elmúlt két szezonban alapembere lett az Ajaxnak, a tavalyi kiírásban 32, az ideiben 30 holland bajnokin lépett pályára, minden sorozatot figyelembe véve pedig pályára lépéseinek száma mindkét idényben meghaladja a szezononkénti 40 tétmérkőzést.

Fiatal kora ellenére tavaly tíz találkozón a holland nemzeti csapatban is pályára lépett, és első gólját is megszerezte az Oranje színeiben.

Nem Gravenberch lehet az egyetlen játékos, aki nyáron az Ajaxtól a Bayernhez kerül, ugyanis a bajorok Noussair Mazraoui megszerzése érdekében ugyancsak forródróton vannak az amszterdami egyesülettel.