MU: az év játékosát hozhatja magával az új menedzser – sajtóhír

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint a Manchester United új menedzsere előző csapatától, az Ajax Amszterdam együttesétől készül erősítést hozni magával az Old Traffordra…

(Photo by ANP via Getty Images)

A The Telegraph beszámolói értelmében a Manchester United menedzseri posztjára újonnan kinevezett Erik ten Hag kérésére a “vörös ördögök” nyáron meg akarják szerezni az Ajax Amszterdam csapatán belül az év játékosának választott Lisandro Martínezt.

A 24 éves argentin középhátvéd 2019-ben mintegy 7 millió euróért cserébe szerződött a holland egyesülethez. Hazájában ezt megelőzően a Newell’s Old Boys és a Defensa y Justicia gárdáit szolgálta. Menet közben pedig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. 2019-ben a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ahová azóta egyre többször behívót kap, tagja volt a  tavaly nyári Copa América-győztes csapatnak is. Eddig hat alkalommal lépett pályára Lionel Scaloni nemzeti együttesében.

Martínez az első európai szezonjában 41 tétmeccsen lépett pályára az Ajax színeiben, annak ellenére, hogy a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt végig sem játszották. Az előző, második idényében 42 mérkőzésen kapott lehetőséget, hátvéd létére pedig az egy évvel korábbi két gólja után háromszor is eredményes tudott lenni, míg az elmúlt hétvégén befejeződött idényben 37 tétmérkőzésen egy találat fűződött a nevéhez, sallangmentes játéka révén azonban a csapat legjobbjának választották meg.

A tehetséges védő megszerzésének lehetősége a közelmúltban a Barcelona csapatának háza táján is felmerült, de az angol sajtó úgy véli, hogy korábbi mestere jelenléte miatt az MU lehet az esélyes kegyeinek elnyerésére.