Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-döntő: a Frankfurté lett a trófea – videóval

A Frankfurt és a Rangers szurkolói is fantasztikus hangultatot teremtettek Sevillában. Az El-döntőt végül a frankfurtiak nyerték, első német csapatként.

(Photo by Denis Doyle – UEFA/UEFA via Getty Images)

Frankfurt* – Rangers 1-1 (0-0) büntetők után: 5-4
Helyszín: Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion Vezette: S. Vincic (szlovén)
Gólszerzők: Borre (69.) ill. Aribo (57.)
Sárga lapok:ill. Aribo (62.), Wright (73.)
Kiállítva:ill.

Nagyszerű iramban kezdődött találkozó, amit rövid időre megtört Rode ápolása. A német középpályást egy Rangers játékos fejbe rúgta, ezután kellett ápolni, de folytatni tudta a találkozót.
Az első félidő első felében a Frankfurt előtt adódott több lehetőség, azonban a játékrész második felére feléledt a skót csapat, de betalálnia egyik gárdának sem sikerült.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Frankfurt. A németek hiába volt több nagy helyzete is, kicsit később mégis a Rangers szerezte a döntő első gólját. Tuta hibázott óriásit, ami után Aribo került helyzetbe és nigériai támadó nem is hibázott.
Csupán tizenkét percig vezetett a Rangers, a 69. percben Borre góljával egyenlített a Frankfurt.
Ezután a csapatok nem szereztek újabb gólt, így következhetett a hosszabbítás, amiben szintén nem született gólt. Így a trófea a tizenegyespárbajban dőlt el, amit a Frankfurt nyert meg.

Frankfurt: Trapp – Tuta (Hasebe 59.), Toure, Ndicka (Lenz 100.) – Knauff, Sow (Hrustic 106.), Rode (Jakic 90.), Kostic – Lindstrom (Hauge 72.), Kamada, Borre
Vezetőedző: Oliver Glasner

Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic (Roofe 117.)- Jack (Davis 74.), Lundstram – Kent, Wright (Sakala 74., Ramsey 117.), Kamara (Arfield 91.) – Aribo (Sands 101.)
Vezetőedző: Giovanni van Bronckhorst

A mérkőzés összefoglalója