Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: büntetőpárbaj után az RB Leipzig nyerte a finálét! – videóval

Az RB Leipzig és a Freiburg együttese is első sikerére hajtott a Német Kupa fináléjában, ahol 3 magyar válogatott játékos is a kezdőben kapott helyet.

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

Igen óvatosan kezdte mindkét együttes a finálét, az első 15 percben nem igazán alakultak ki helyzetek. Az első lehetőség a Leipzig előtt adódott, de Flekken hárítani tudta Forsberg lövését. Ezt követően viszont előnybe került a Freiburg, Eggestein találatával. A gólpasszt Sallai Roland adta, akinek a kezéről pattant a labda, a jelenlegi szabályok értelmében szabályos körülmények között Eggestein elé, aki gyönyörű mozdulattal tekert Gulácsi hálójába, 1-0! A Leipzig nem igazán tudott mit kezdeni a Freiburg védelmével, de Nkunku révén majdnem sikerült egyenlíteniük. Az egyik védő rosszul fejelte haza a labdát, Nkunku közeli lövését viszont Flekken nagy bravúrral hárítani tudta, Schlotterbeck pedig tisztázott a gólvonal elől. A 35. percben még Willi Orbán távoli lövését, kellett a Freiburg kapusának hárítania, de ezt is megoldotta, így egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre Christian Streich csapata.

A második játékrészben is próbálta irányítani a játékot a Leipzig, ám az 57. percben emberhátrányba kerültek! Egy kiugratást követően ugyanis Höler verte meg Halstenberget, aki utolsó emberként lerántotta a támadót, így pedig ideje korán mehetett zuhanyozni! A kiállítást követően két veszélyes helyzetet is kidolgozott a Freiburg, de Grifo szabadrúgása kevéssel a kapu mellett szállt el, Sallai lövését pedig Gulácsi tudta hárítani. A 76. minutumban aztán a semmiből egyenlíteni tudott a Leipzig, ahol a 61. percben már Szoboszlai is pályára került. Egy szabadrúgást követően Orbán tudta átfejelni a hosszú oldalra a labdát, amit a szezon legjobbjának választott Nkunku kotort közelről a hálóba, 1-1! A 85. percben nagyon közel járt a lipcsei gárda ahhoz, hogy a vezetést is megszerezzék, de Olmo lövése kevéssel Flekken kapuja mellett suhant el. Ezt követően nem alakult ki újabb lehetőség, így a két csapat a szezon folyamán harmadszor is 1:1-es döntetlent játszott egymással, ám itt ez azt eredményezte, hogy jöhetett a kétszer 15 perces ráadás.

A hosszabbítás első felében egy komoly lehetőség alakult ki, az is a Freibrug előtt. A 104. percben egy lövést követően Gulácsi a kapufára tolta a labdát, majd jócskán az üresen maradt kapu fölé lőtte a kipattanót Demirovic. A ráadás második részében ismét eltalálta a kapufát a Freiburg. A 115. minutumban Haberer kapáslövését hárította a felsőléc! A ráadás ráadásában még Grifo tekerése okozott némi riadalmat, de ez a kísérlet elkerülte Gulácsi kapuját, így jöhettek a büntetők!

Az első hibára a második körig kellett várni, ekkor Günter csúnyán a kapu fölé vágta a játékszert. A negyedik sorozatban Demirovic is elhibázta a maga büntetőjét, így a Leipzig 4:2-re megnyerte a büntetőpárbajt, és története első Német Kupa sikerének örülhet a lipcsei gárda!

Freiburg – RB Leipzig 1-1 (1-0) büntetők után: 2:4
Helyszín: Olympiastadion Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: Eggestein (19.) ill. Nkunku (76.)
Sárga lapok: Kübler (81.), Lienhart (90.), Demirovic (113.) ill. Simakan (59.), Kampl (60.)
Kiállítás:ill. Halstenberg (57.)

Freiburg: Flekken – N. Schlotterbeck, Lienhart, Gulde (K. Schlotterbeck 106.) – Günter, Höfler, Eggestein (Haberer 86.), Kübler (Schmid 86.) – Grifo, Sallai (Petersen 79.) – Höler (Demirovic 79.) Vezetőedző: Christian Streich

RB Leipzig: Gulácsi – Simakan (Gvardiol 113.), Orbán, Halstenberg – Klostermann, Laimer (Adams 99.), Kampl (Olmo 69.), Henrichs – Forsberg (Mukiele 61.), Nkunku – Silva (Szoboszlai 61.) Vezetőedző: Domenico Tedesco

 

A mérkőzés összefoglalója: