Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “A Premier League megnyerése értékesebb, mint a BL-győzelem!”

Az angol bajnokság (Premier League) utolsó fordulója előtt a bajnoki címre esélyes Manchester City együttesének menedzsere, Pep Guardiola sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, szerinte a Premier Leaguet nehezebb megnyerni, mint a Bajnokok Ligáját.

(Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

Az utolsó fordulóban fog eldőlni az angol pontvadászatban, hogy a Manchester City vagy a Liverpool nyeri-e meg az idei szezont. Amennyiben a Manchester City hazai pályán legyőzi az Aston Villát, úgy Pep Guardiola együttese ülhet fel a trónra. A spanyol trénerrel kapcsolatban az utóbbi időben ismét hangosabbak lettek azok a kritikák, hogy a Bajnokok Ligáját még nem tudta megnyerni a Manchester Cityvel, amellyel tavaly a döntőben kikapott, idén pedig a legjobb 4 között egészen a Real Madrid elleni párharc 180. percéig továbbjutásra álltak. A katalán tréner szerint viszont a Premier Leaguet megnyerni jóval nehezebb feladat, mint a BL-ben diadalmaskodni:

A Premier Leaguet megnyerni nehezebb. Nagyon hosszú a sorozat, sok a mérkőzés, sérüléshullámok, jó és rossz időszakok, különböző élethelyzetek játszhatnak nagyon fontos szerepet. Az elmúlt években sikeresek voltunk. Itt nem csak egy mérkőzés számít, mint mondjuk az FA-kupában, hanem a hosszú távú jó teljesítmény a csapategységen múlik. Nem állítom azt, hogy a Bajnokok Ligája ne lenne fontos, vagy azt, hogy nem szerettünk volna ott lenni Párizsban, de 38 mérkőzést követően a legjobbnak lenni, szemben 6-7 találkozóval, mindig más lesz.

Az angol bajnokság állása: