Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Ancelotti megerősítette játékosa távozását

A Real Madrid idényzáró mérkőzése után a BL-döntős “királyi gárda” vezetőedzője tájékoztatást adott lejáró szerződésű labdarúgója jövőjét illetően…

(Photo by Antonio Villalba/Real Madrid via Getty Images)

A Real Betis elleni gól nélküli döntetlent követően a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti elárulta, hogy Isco lejáró szerződése révén elhagyja a csapatot:

“Isco karrierje a mai napon véget ért a Real Madridnál, és ez egy nagyszerű időszak volt.”

A 30 éves spanyol válogatott középpályás éveken át még a Zinedine Zidane első korszakában a csapat alapembere volt, később azonban elvesztette állandó kezdőhelyét, állandó sérülések és az ezzel járó formahanyatlások egyaránt nehezítették boldogulását. Isco a 2016-2017-es idényben még 11 gólt szerzett, a rákövetkezendő idényben 9, majd 6 találatig jutott, ellenben a legutóbbi kiírást 17 pályára lépés alatt mindössze két találattal fejezte be. Az utolsó három idényben már jobbára csak epizódszereplő volt, és a távozásával kapcsolatos pletykák is rendszeresen szárnyra keltek.

Isco 2013 óta mindent egybevetve 353 mérkőzésen 53 gólt szerzett a “blancók” szerelésében, számtalan egyéb siker mellett tagja volt – legalább – négy BL-győztes és három bajnoki címet szerző együttesnek.

A nemzetközi sajtó találgatásai szerint a középpályás iránt első sorban angol és olasz klubok mutatnak érdeklődést.