Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: vereséggel zárta a szezont a Juventus és az Atalanta is – videóval

Az utolsó nemzetközi kupa-indulást érő hely is elkelt a Serie A-ban. A Fiorentina szerezte meg a 7. helyet, így ők indulhatnak jövőre az Ekl-ben, míg az Atalanta öt év után először nem indulhat egyik európai kupában sem.

Az Atalanta játékosai abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha nem nyernek az Empoli ellen, akkor biztosan lemaradnak a nemzetközi kupa-indulásról. Ennek megfelelően játszott az egész találkozón a bergamoi együttes. Hatalmas fölényben játszottak és rengetek helyzetet alakítottak ki, de nem sikerült betalálniuk, sőt a 79. percben Stulac megszerezte az Empoli számára a győztesgólt. Így hosszú évek után először az Atalanta nem indulhat egyik nemzetközi kupában sem.

Atalanta – Empoli 0-1 (0-0)
Helyszín: Bergamo, Gewiss Stadion Vezette: R. Abisso
Gólszerzők:ill. Stulac (79.)

A mérkőzés összefoglalója

A Fiorentina győzelmi kényszerben lépett pályára a nagy rivális Juventus ellen, mivel a firenzeiek ugyanazért a helyre hajtottak, mint az Atalanta. A Fiorentina volt lépéselőnyben, amit ki is használták és hazai pályán megverték a nem túl acélos Juventust. A Fiorentina mindkét félidő hosszabbításában betalált, az első félidőben Duncan, a meccs végén pedig González volt eredményes.

Fiorentina – Juventus 2-0 (1-0)
Helyszín: Firenze, Stadio Artemio Franchi Vezette: D. Chiffi
Gólszerzők: Duncan (45.+1), González (90.+2- büntetőből) ill.

A mérkőzés összefoglalója

A legkisebb tétje a Lazio – Verona találkozónak volt, hiszen a veronaiak a találkozó előtt is tudták, hogy biztosan a 9. helyen zárnak, míg a Lazio számára garantált volt az El-indulást érő pozíció, az egyetlen kérdés az volt, hogy melyik római csapat lesz az 5. és melyik a 6. helyezett.
Parádés rajtot vett a Verona, előbb Simeone talált be a 6. percben, majd a 14. percben Lasagna góljával, már két gólos volt az előnyük. Azonban néhány perccel később érkezett a szépítő találat, Cabral révén, majd a 29. percben Felipe Anderson ki is egyenlített.
A második félidőre felszívta magát a Lazio és még jobban játszottak, ennek köszönhetően a 62. percben Pedro góljával a vezetést is megszerezték, de nem sikerült megtartaniuk. A 76. percben Hongla volt eredményes.

Lazio – Verona 3-3 (2-2)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Vezette: A. Colombo
Gólszerzők: Cabral (16.), Anderson (29.), Pedro (62.) ill. Simeone (6.), Lasagna (14.), Hongla (76.)

A mérkőzés összefoglalója

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye