Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gól nélküli döntetlenével a Granada búcsúzik harmadikként a spanyol első osztálytól – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) utolsó, 38. fordulójában dőlt el, hogy az Alaves és a Levante mellett ki lesz a szezon harmadik kiesője. Három csapat izgulhatott, a Cadíz, a Mallorca és a Granada, és amíg két előbbi együttes győzni tudott, utóbbi nem tudott nyerni, így a következő szezonban a Granada nem szerepelhet majd a spanyol első osztályban. 

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Alaves – Cadíz:

Jobban játszott az első félidőben az Alaves, de gólt nem tudott lőni. Többször is próbálkozhattak, de a lövéseik és a fejeseik pontatlanok voltak, nem találták el a kaput, így az első játékrészben nem esett gól.

A második félidőben már átvette az irányítást a Cadíz. Az 51. percben már a gólvonalról kellett kivágni Sobrino lövését, majd Idrissi került kétszer is helyzetbe, a második alkalommal a 68. percben a bal kapufát találta el. A vezetést végül a 76. percben szerezték meg, amikor Lozano eresztett meg egy tökéletes lövést a tizenhatosról a kapu közepébe. A 86. percben a vendégeknél Espino mintha kézzel ért volna labdába a büntetőterületen belül, de a VAR segítségével a játékvezető nem adott tizenegyest, és végül az eredmény sem változott. Ezzel a győzelemmel a Cadíz épphogy megmenekült a kieséstől és a 17. helyen végzett. 

Alaves – Cadíz 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Lozano (76.)
Sárga lap: – ill. Hernandez (27.)
Piros lap: – ill. –

Granada – Espanyol:

Az első félidőben az Espanyol birtokolta többet a labdát, de ez csak meddőfölény volt, gólt nem tudtak szerezni. A kiesés elől menekülő Granada csak egyszer, a 3. percben próbálkozott veszélyesebben, de Puertas lövését vetődve védte a kapus.

A második félidő is hasonlóan alakult, bár a helyzetek száma már kiegyenlítettebb volt, ami azt jelentette, hogy ugyanúgy nem volt túl sok próbálkozás. A 69. percben végül egy kezezés után büntetőhöz jutott a Granada, de az odaálló Molina csak a bal kapufa mellé lőtte a labdát. A Granadának még volt egy-két lövése, de Diego Lopez mindent védett, így végül nem született gól a mérkőzésen. Ez a döntetlen azt is jelenti egyben, a többi mérkőzés eredményét figyelembe véve, hogy a Granada búcsúzik a 18. hellyel a spanyol első osztálytól. 

Granada – Espanyol 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Escudero (87.) ill. –
Piros lap: – ill. –

Osasuna – Mallorca:

Sokkal többet birtokolta a labdát az Osasuna az első félidőben, de a Mallorca veszélyesebb volt. A 38. percben a vendégektől Sevilla lövését hatalmas bravúrral a kapus, majd a 41. percben a hazaiaknál Budimir lőtt mellé, négy perccel később pedig a kapus védte a próbálkozását, így gól már nem született az első játékrészben.

A második félidőben feljavult a Mallorca, és már a 47. percben megszerezték a vezetést, amikor Angel lőtt közelről a hálóba. Sokkal veszélyesebbek voltak a vendégek, bár egy-két kisebb helyzete a hazaiaknak is volt. A meccs végül a 83. percben dőlt el végleg, amikor a Mallorca a második találatát is megszerezte, ekkor Grenier lőtt egy elé pattanó labdát a hálóba. A 87. percben akár három is lehetett volna, de Prats próbálkozását a kapus bravúrral védte. Végül az eredmény már nem változott, így a Mallorca a győzelmével kiharcolta a bennmaradást a 16. helyen. 

Osasuna – Mallorca 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Angel (47.), Grenier (83.)
Sárga lap: Brasanac (62.), Garcia (85.) ill. Aguirre (34.), Maffeo (90.)
Piros lap: – ill. –

A 38. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Rayo Vallecano – Levante 2-4
Real Madrid – Real Betis 0-0

Szombat:
Valencia – Celta Vigo 2-0

Vasárnap:
Elche – Getafe 3-1
Alaves – Cádiz 0-1
Granada – Espanyol 0-0
Osasuna – Mallorca 0-2
22:00 Barcelona – Villarreal (Tv: Spíler 2)
22:00 Real Sociedad – Atlético Madrid
22:00 Sevilla – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: