Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Hollandia legyűrte Franciaországot, így ők lettek a csoportelsők

Két év kihagyás után 2022-ben Izraelben kerül megrendezésre az U17-es Európa-bajnokság, melyben a vasárnapi és a hétfői játéknapon már a csoportkör utolsó fordulóját bonyolították le…

A csoport:

A biztos továbbjutó németeknek esze ágában sem volt lazán venni a mérkőzésüket az izraeli válogatott ellen, habár így is tartalékoltak néhány poszton. A találkozót végül simán behúzták, ugyanis 8 perc alatt hintettek három gólt, a 60. percben Nelson juttatta vezetéshez a Nationalelfet, majd Raebiger négy minutum alatt duplázni tudott. A már szinte biztos kieső, de matematikailag a továbbjutásra még esélyes Luxemburg megnehezítette az olaszok dolgát, de végül érvényesült a papírforma egy Di Maggio büntetőgóllal az első félidő derekán, így ők jutottak tovább a legjobb 8 közé.

Luxemburg U17 – Olaszország U17 0-1 (0-1)
Gólszerzők: L. Di Maggio (25. – büntetőből)

Németország U17 – Izrael U17 3-0 (0-0)
Gólszerzők: W. Nelson (60.), S.Raebiger (64., 67.)

Az A csoport végeredménye:

tabella: eredmenyek.com

 

B csoport:

A B jelzésű kvartettben már a lényegi kérdések eldőltek, ugyanis Hollandia és Franciaország is húzta az első két mérkőzését, így már csak a csoport elsőség volt kérdéses. A találkozó végig kiegyenlített volt, és sokáig úgy nézett ki, hogy a franciák lesznek az első, ugyanis a 13. percben Diallo megszerezte válogatottjának a vezetést, azonban egy kiváló hajrával végül fordítottak a hollandok, Huijsen és Milambo góljaival, sőt, végül 3-1-es sikert arattak, mert Boerhout is betalált. A két biztos kieső, Lengyelország és Bulgária nem bírtak egymással, így végül mindkét alakulat győzelem nélkül, de legalább ponttal búcsúzott a tornától.

Hollandia U17 – Franciaország U17 3-1 (0-1)
Gólszerzők: D. Huijsen (76.), A. Milambo (81.), Boerhout (90+4.) ill. Z. Diallo (13.)

Lengyelország U17 – Bulgária U17 1-1 (0-0)
Gólszerzők: O. Slawinski (47.) ill. S. Traykov (83.)

A B csoport végeredménye:

tabella: eredmenyek.com