Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a jövőjéről a Bayern München kapusa – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Bayern München kapuját hosszabb ideje védő rutinos kapus meghozta döntését a további közös folytatásról…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München csapata a hétfő délelőtti órákban közösségi oldalain keresztül számolt be róla, hogy további egy évvel, 2024-ig megújította első számú kapusa, Manuel Neuer jövő nyárig érvényes szerződését.

A 36 esztendős hálóőr 2011-ben a Schalke 04 csapatától csatlakozott a bajorokhoz, akik színeiben már 310 Bundesliga-meccsen és minden sorozatot figyelembe véve csaknem 500 találkozón húzott kesztyűt. Neuer a gelsenkircheniek színeiben nevelkedve öt szezonon át volt első számú kapus a kék-fehéreknél mostani klubját megelőzően, a Schalke színeiben egy-egy kupát és ligakupát nyert.

Neuer 2013-ban és 2020-ban tagja volt a BL-t, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő csapatnak, összességében pedig tíz német bajnoki címet és öt DFB-kupát nyert az együttessel.

A rutinos kapus 2009-es debütálása óta már 109 mérkőzésen védte a német válogatott kapuját, mellyel 2014-ben világbajnoki címet ünnepelhetett.