Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ten Hag: “Olyan csapatot szeretnék építeni, ahol a játékosok küzdenek egymásért”

A Manchester United menedzseri posztjára újonnan kinevezett holland szakember az elmúlt hétvégén tiszteletét tett új munkaadójánál és megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját…

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Az Ajax Amszterdam csapatától érkező Erik ten Hag elárulta, hogy izgatottan várja az új kihívást, mely során a Manchester United menedzsere lesz:

“Először is büszkévé akarjuk tenni a szurkolókat. Másodszor, a jelenlegi helyzet nyilvánvalóan nem ideális. Ez egy nagy kihívás. Olyan csapatot szeretnék építeni, ahol a játékosok küzdenek egymásért, egységesek és eredményeket érnek el. Az “Álmok Színházában” játszunk. El kell fogadnunk a jelenlegi helyzetet, de azt is tudnunk kell, hogy ez a csapat egy évvel ezelőtt a második volt a bajnokságban. Ez egy folyamat, ami időt vesz igénybe, de meggyőződésem, hogy eljutunk arra a pontra, amikor sikereket érthetünk el.”

Az is kiderült, hogy a holland tréner munkáját a klubhoz 2001 után visszatérő Steve McClaren és az Ajaxnál segédedzőként mellette tevékenykedő Mitchell van der Gaag segíti majd.

Az 52 esztendős szakember  2017 év végétől a mostani szezon végéig irányította a holland alakulat szakmai munkáját, mellyel három bajnoki címet nyert, 2019 tavaszán pedig egészen az elődöntőig meneteltek a Bajnokok Ligájában.