Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema: “Mbappé? Mindjárt itt a BL-döntő, nem akarok ilyen apróságokról beszélni”

Több játékost és szakembert is megdöbbentett Kylian Mbappé döntése, miszerint 2025-ig hosszabbított a Paris Saint-Germain csapatával ahelyett, hogy a Real Madridba igazolt volna. Így lehetett ezzel a királyi gárda és a francia válogatott támadója, Karim Benzema is. 

 (Photo by Oscar J. Barroso/Anadolu Agency via Getty Images)

A Real Madrid csatára, Karim Benzema jó kapcsolatot ápol Kylian Mbappéval, legalábbis eddig biztosan. Már mindenki azt várta, hogy a spanyol klub mikor jelenti be a francia támadó érkezését, amikor a PSG megerőstette, hogy játékosuk szerződést hosszabbított, és 2025-ig marad a csapatnál.

Benzema a bejelentés után egy sejtelmes képet posztolt a hivatalos Instagram-oldalára, amin a néhai amerikai rapper, Tupac látható egy olyan “barátjával”, aki később elárulta őt. A kép tartalma és időzítése miatt nehezen lehet másra gondolni, minthogy a támadó barátjának, Mbappénak üzent vele.

Benzema most a BL-döntőre készül, és ennek okán interjút is adott, ahol megkérdezték, hogy mit gondol arról, hogy francia válogatottbeli csapattársa elutasította a Real Madridot. A támadó viszont nem akart “ilyen apróságokkal” foglalkozni.

“Most tényleg Mbappéról kérdezel? Mindjárt itt a BL-döntő, és én nem akarok ilyen apróságokról beszélni. Csak a fináléra akarok koncentrálni”

– nyilatkozta Benzema.

Mbappé szerződése júniusban járt volna le a PSG-nél, de eddig minden hosszabbítási ajánlatot visszautasított. Már megvolt a szóbeli megegyezés is a Real Madriddal, de végül úgy döntött, hogy 2025-ig mégis jelenlegi csapatában marad. Ennek oka az lehet, hogy sajtóhírek szerint 300 millió eurós aláírási bónuszt és évi nettó 100 millió eurós álomfizetést kap a párizsi klubtól, sőt egyesek szerint beleszólhat a klubvezetésébe, és dönthet a vezetőedző és a sportigazgató kilétéről, valamint az érkező és a távozó játékosokról.