Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlni látszik Ribéry további sorsa – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint az olasz bajnokságban (Serie A) hősies küzdelemben bennmaradó Salernitana gárdája a továbbiakban is számítana rutinos szélsője szolgálataira…

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idényében a 17. helyet megcsípő újonc Salernitana bennmaradásával automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodott a veterán Franck Ribéry szerződése a klubnál.

A 39 éves szélső a 2021-2022-es olasz bajnoki idényben 23 mérkőzésen lépett pályára, és amikor fizikai állapota engedte, igyekezett minél jobban csapata segítségére lenni, noha egyetlen gólt sem szerzett. Ribéry a legutóbbi szezont megelőző két évet már szintén Olaszországban töltötte, 2019 nyarán szabadúszóként szerződött a Fiorentina csapatához. A “violák” dresszében első évében 21 bajnokin három találatig jutott, míg a második szezonban kétszer talált be 29 találkozó leforgása alatt.

Ribéry karrierje legemlékezetesebb időszakát a Bayern München csapatában töltötte, melyben 2007 és 2019 között 425 mérkőzés alatt 124 gólt szerzett a bajorok színeiben, miközben kilenc bajnoki győzelmet és hat DFB-Kupát hódított el az együttessel, 2013-ban pedig tagja volt a Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő csapatnak.

A veterán szélső fénykorában 2006 és 2014 között 81 alkalommal lépett pályára a francia válogatottban.