Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos bejelentést tett az Athletic Club vezetőedzője – HIVATALOS

Eldőlt a spanyol bajnokság (La Liga) elmúlt idényét a nyolcadik helyen záró Athletic Club lejáró szerződésű trénerének további sorsa…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Club vezetőedzője, Marcelino García Toral a keddi napon tartott sajtótájékoztatója keretein belül erősítette meg, hogy nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését a bilbaói klubnál.

Az 56 esztendős trénert a tavalyi szezon közben, 2021 januárjában nevezték ki az Athletic kispadjára, ahol Gaizka Garritanót követte. Marcelino irányításával a baszk csapat megnyerte a 2021-es spanyol Szuperkupát, valamint két Király-kupa-döntőt játszott, azonban mindkettőt elvesztette. Eközben az idei nyolcadik helyezést megelőzően az előző idényben a bajnokság tizedik helyére kormányozta be a csapatot. Összességében 75 mérkőzésen irányította a kizárólag baszk származású játékosokat foglalkoztató Athletic gárdáját, melyből 28-at nyert meg és 21-et vesztett el 26 döntetlen mellett.

Marcelino ezt megelőzően több mint két éven át a Valencia edzője volt, ahonnan 2019 szeptemberében hatalmas meglepetésre rúgták ki azok után, hogy az azt megelőző idényben bejuttatta a csapatot a Bajnokok Ligájába. Több mint húsz éve tartó edzői karrierje során többek közt a Recreativo Huelva, a Real Zaragoza, a Racing Santander, a Sevilla és a Villarreal kispadjánál is teljesített már szolgálatot.