Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alexander Medina máris visszatérhet Argentínába – sajtóhír

Alig fél év után ismét Argentínában vállalhat munkát a rövidebbre nyúlt megbízatása után az előző argentin bajnoki idény meglepetéscsapatának uruguayi mestere…

(Photo by Amilcar Orfali/Getty Images)

Egybehangzó argentin sajtóértesülések közt a TyC Sports is megerősítette, hogy jövő hétfőtől Alexander Medina veszi át a szebb napokat is látott Vélez Sarsfield csapatának irányítását.

A 43 esztendős uruguayi tréner első megbízatását az általa korábban játékosként is erősített Nacional csapatánál töltötte hazájában, melynek ifjúsági csapatát és első csapatát is irányította. Ezt követően 2019 nyarától és 2021 végéig 85 mérkőzésen vezette a Talleres Córdoba csapatát, melyet tavaly bajnoki harmadik helyezésig és Copa Argentina-döntőig menedzselt. Januárban a brazil Internacional kispadjára nevezték ki, ahonnan viszont 17 mérkőzés után idejekorán távozott.

A Fortín éléről a Copa de la Liga Profesionalban való gyengélkedés közben márciusban távozott a rutinos Mauricio Pellegrino. Azóta megbízottként a tartalék csapat edzője, Julio Vaccari irányította a csapatot, akivel éppen ma hajnalban harcolták ki a továbbjutást a Libertadores-kupa csoportköréből.