Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: csapata nyolc, a City támadója hat gólt szerzett – videóval

A Libertadores-kupa csoportkörének utolsó fordulójában a korábbi négyszeres győztes River Plate együttese már tét nélküli meccset játszott…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az alapítása 121. évfordulóját ünneplő River Plate igazi örömfocit mutatott be az Alianza Lima ellen, melynek eredményeként a “milliomosok” 8-1-es csapást mértek a perui ellenfélre. Marcelo Gallardo csapata már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést, a félidőig három gólt lőtt, a második játékrészben pedig valósággal lemészárolta vetélytársát. A River különösebb megerőltetés nélkül folytatott macska-egér harcolt az Alianzával. A Manchester City által leigazolt és kölcsönben a Riverben játszó Julián Álvarez mindkét félidőben mesterhármast lőtt, így hat gólig jutott azok után, hogy a sorozatban eddig még egyetlen gólt sem szerzett, ezzel máris felugrott a góllövőlista második helyére. Rajta kívül még Santiago Simon és Elias Gómez tudott eredményes lenni, a vendégek erejéből 8-0 után futotta egy szépítő találatra a hajrában tizenegyesből.

Álvarez előtt egy mérkőzésen hat gólt a sorozat történetében legutóbb Juan Carlos Sánchez (Blooming) volt képes szerezni 1985-ben.

A River biztosan végzett a csoport első helyén és kiemeltként várhatja a nyolcaddöntők pénteki sorsolását.

River Plate – Alianza Lima 8-1 (3-0)
Gólszerzők: Álvarez (15., 18., 41., 54., 57., 83.), Simon (53.), E. Gómez (79.), ill. Levandeira Hernándnez (89. – büntetőből)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore