Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Riválishoz igazolhat az AS Roma középpályása – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az AS Roma lejáró szerződésű rutinos játékosa az Inter csapatában készül folytatni pályafutását…

 

A Corriere dello Sport információi szerint az AS Roma lejáró szerződésű középpályása, Henrikh Mkhitaryan mindenben megállapodott az Inter csapatával, hogy aktuális kontraktusa lejártával szabadon igazolhatóként az együttes szolgálatába áll.

A 33 esztendős örmény középpályás 2019 nyarán kölcsönben került az olasz klubhoz, első évében 27 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt pedig kilenc gólig jutott, csapata ezt követően véglegesítette őt a londoniaktól. A következő szezonban még jobban muzsikált, 46 pályára lépés alatt 15 gólig jutott, miközben 13 találatot regisztrált a Serie A-ban. A legutóbbi szezonja viszont részben sérülése miatt várakozáson alul sikerült, 44 meccsen mindössze öt találat fűződött a nevéhez, és a várakozások szerint nem újítja meg lejáró szerződést.

Mkhitaryant az Arsenalnál eltöltött másfél idény alatt minden sorozatot figyelembe véve 9-szer volt eredményes a csapat színeiben, a 2018-2019-es idényt mindössze hat találattal zárta. Azt megelőzően a Manchester United alkalmazásában eltöltött másfél év alatt sem tudta megközelíteni a Borussia Dortmundban 2013 és 2016 között nyújtott formáját, amikor például utolsó BVB-s évében 52 meccsen 23 találatig jutott, de a Rómában sérülésééig újra régi önmagára emlékeztetett.